.

The Second – дългоочакваният втори албум на scav излезе за Mahorka

От няколко седмици галим ушите и мозъците си с The Second – вторият дългосвирещ албум на scav, издаден от легендарния български нетлейбъл Mahorka.

scav e артистичен проект за свободно импровизиран, модуларен ембиънт на Краси Йончев – експериментален музикант и акустичен инженер, известен на местната сцена като част от колектива Аrtmospheric, както и от студиото Acoustic Waves, третирало повечето добре звучащи клубни и концертни пространства в София.

The Second е концептуално продължение на брилянтния дебют на scav от 2019 г. за испанския лейбъл Faint – Morphing Clouds. Албумът е готов още през 2020 г. и по план трябва да излезе на плоча за експерименталния лейбъл Titrate под шапката на Astral Industries. С настъпването на Ковид пандемията обаче плановете се объркват и с течение на времето, поради ред причини изданието изпада в застой.

За този тегав период Краси споделя:

„Дълго след това и аз се чудех какво да го правя – не исках да го издавам сам…и така стигнах до Mahorka – тях си ги следя още от зората на интелигентния саунд в България.“

Лейбълът Mahorka oткликва веднага и на 1 март тази година The Second най-сетне става реалност – дигитално и на касета.

The Second може да се купи и на аудио касетка

„Всичко е записано на един дъх – чиста импровизация. Пускам модулара, почвам да джамя с него и в един момент усещам, че съм попаднал на нещо интересно – тогава записвам на един дъх. Траковете са точно това, което съм записал в този момент – ни по-малко, ни повече. Така беше и с предния албум – просто това е моят начин на работа,“ разказва scav за албума.

Секунда в безкрая или безкрайност в секундата – не мога да избягам от тази асоциация, докато се нося по кристалните честоти на деветте модуларни екскурзии в The Second. Албумът е атмосферен шедьовър от пейзажи, гравитиращи далеч отвъд земното времепространство, които се съзерцават отново и отново в спокойно блаженство.

подобни

последни