.

KEi с дебютно соло издание – Late On Time

Константин Петров или просто KEi е герой в сянка още от времето на турбулентния пост-тоталитарен период, когато вибрациите на западната денс култура едва-едва се долавят по нашите ширини. През 2001 г., заедно с KiNK, SuB, Ogonek и Zenk, сформират култовия ъндърграунд колектив porno bpm, последван от серия купони в знайни и незнайни софийски мазета, за които още се носят легенди.

През годините нещата се променят и всеки поема своя път, но името на KEi до ден днешен е замесено в по-интересните електронни събития и инициативи в София – от партитата на ФАЗА до лейбъла Sofia Recs, който движат с заедно със Страхил Велчев – KiNK.

Именно със Страхил – стар другар и брат по оръжие, Косьо споделя дългогодишна мания към самоделните синтезатори и импровизирани студийни джем сесии. И докато кинетичната енергия от този тандем отдавна е превзела света през явлението KiNK, за KEi нещата тепърва „започват“.

Обложката за Late On Time

Самоиронично озаглавеното издание Late On Time е триумфално показно за електронна музика, създадена с много характер и нула претенция. KEi разговаря с машините с виртуозна лекота и отваря прозорци към техните чувства в шест композиции, които с последователност и завършеност на дългосвирещ албум минават през пъргаво техно, даунтемпо и мелодичен ембиънт. Като разказ за супер яко парти, което може би вече се е случило или може би ще се случи тепърва?

Late On Time е дебютното издание на Kei за Émotsiya / Kotarak – лейбъла на българо-финландската продуцентка и диджейка Katerina. То се слуша на един дъх и неусетно се преслушва отново и отново, а краката сами започват да танцуват. Изданието може да се намери дигитално в bandcamp и на плоча в Rush Hour, Clone, Juno и HHV.

подобни

последни