.

Петър Тасев ака MANASYt преиздава Needle Mountain на Sam Lowry

Петър Тасев, по-известен в ъндърграунд електро и индъстриъл средите като MANASYt, пусна първото си издание за тази година в своето ембиънт амплоа, Sam Lowry. Албумът Montagna dell’Ago e на лимитирана C-60 касета за Spomenik – подлейбъл на гръцкия KinetiK Records.

Montagna dell’Ago е нов прочит на албумът Needle Mountain – дебюта на Sam Lowry от далечната 2008 г. за вече несъществуващия лейбъл на Legowelt – Strange Life Records. Състои се от 30 доста разнообразни кинематографични композиции без ритъм, покриващи палитра от жанрове и настроения – giallo, ембиънт, дрон и абстрактен синт, преработени и допълнени с нова обложка – дело на самия Петър.

Sam Lowry – Montagna dell’Ago (2023)

По думите на Danny Wolfers, този електронен ембиънт саунтрак е абсолютна болница и една от най-странните музики, които е издавал. Все едно Aphex Twin + Goblin срещат Alec Empire и отиват на въртележка с щипка Ennio Morricone за разкош.

Sam Lowry – Needle Mountain (2008)

Използвам възможността да подшушна, че това лято, за пръв път от 2010 г. насам, Петър, който живее в Китай, се завръща в Европа със своеобразно мини турне в няколко държави. Българските му почитатели ще имат уникален шанс да го слушат на живо и с двата му проекта – Sam Lowry и MANASYt – съответно на 12 август по време на фестивала Wake Up Stran-Jah и на 19 август във Велико Търново.

подобни

последни