.

Млад вход за That Divine и старта на лейбъла им

След като миналата година отбелязаха десетия си юбилей със серия от партита във Варна и София, един от най-активните колективи наоколо – That Divine, продължава да натиска газта, да се развива и да разширява заниманията си. Така само преди няколко седмици те изскочиха с няколко новини – обновена визуална идентичност, обявяване на собствен лейбъл и съответно парти по случая. Но едно по едно.

Обновеният бранд може да разгледате в Instаgram профила на That Divine – например в този кратък списък с близки до акъла, но не излишни за напомняне съвети, за това как едно събитие може да е максимално приятно за всички замесени.

Лейбълът на That Divine ще стартира с издание от Dylanh, Factuaw и Christopher Ledger, което ще излезе официално през лятото на плоча. Още на партито обаче ще може да се направи предварителна поръчка. Обложката ще е от Ною Ноев и генерално това ще е посоката на лейбъла – издания от български продуценти с визии от български артисти, и често с по някой гост от чужбина.

Въпросното парти, което е по случай лейбъла, е планирано за тази събота, 27 април и ще бъде с Two Drama Queenz (aka Nicooly & Dylanh) и Algorithm. Това е и поводът да отворим Млад вход през месец април. Схемата за Млад вход трябва вече да е ясна – трима души до 23 г. (включително) ще вземат по един пас за партито. Както винаги, разиграваме пасовете на томбола, а за да се включиш в нея, трябва просто да ни оставиш коментар под поста в Инстаграм или Фейсбук. Победителите ще бъдат обявени в петък следобяд.

Ето и няколко думи за пространството на ул. Фритьоф Нансен 25, в което ще е партито. Преди повече от 10 години то функционираше като сравнително лъскавия клуб Ginger, в който нормита слушаха по-масов прогресив хаус и други популярни за широката публика електронни жанрове от онова време. В момента, дългогодишната пауза е отмила от излишния блясък, а пространството е добило уют с помощта на големи черни завеси, ограничили добре размера на помещението, лимитирана светлина, достатъчно пушек и звукова система Void. Клубът предстои да отвори официално, но няма да разкрием някаква тайна като кажем, че още през май ще има ново парти там от крюто, което го държи.

Преди да приключим, ето и бонус новина – That Divine излизат от границите на страната и ще се включат с парти по време на тазгодишното издание на Amsterdam Dance Event. То ще бъде в края на траещото няколко дни събитие, в неделя, 20 октомври.

Локацията в подлеза на ул. Фритьоф Нансен 25 идва с Void система

Млад вход е инициатива на Фонотеката, в партньорство с локални промоутъри и клубове, с които даваме безплатни пасове за селектирани партита на хора до 23 г. Често за тези хора вход от 15, 20 или повече лева е почти целият им бюджет за вечерта. Особено, когато икономиката отново е преебана. 

Сред основните цели на Фонотеката винаги са били да популяризира електронната музика; да привлича по-голяма публика към местните клубни събития; да работи за предаване на опита, натрупан от работещите в клубната сцена занапред. Млад вход е част от тези усилия. 

подобни

последни