.

Kanz излезе с неочакван нов албум за Mahorka

Обложката на албума е от Ivo Graves и е на петролна рафинерия някъде в Австрия

Ако следиш музиката на Калоян Гаврилов Kanz, това означава, че прекарваш много време в Soundcloud. Там е основното място, в което люлинският продуцент зарежда тракове през последните години. Изкарва ги без предизвестие, а често ги и сваля оттам по същия начин. Затова и беше изненадващо, когато преди дни той изкара цял албум за българския лейбъл Mahorka – 13 трака с дъб техно, преминаващи през ембиънт и стигащи до IDM, включително и един брейкбийт ремикс от Recidivist. 

Всъщност, “не трябваше да е албум, но стана албум” разказва Калоян. Трябвало е да бъде EP с четири трака. Освен това е трябвало да се казва 11:11 – час, който през един период от живота си той вижда всеки път, щом погледне часовника. Калоян го тълкува като символ за духовно събуждане. Но все пак, след като всеки ден компютърът му напомня да инсталира ъпдейти, а той всеки път натиска бутона за отлагане, просто решава да се спре на името Remind me Tomorrow.

Калоян описва изданието като колекция от парчета, а не като албум. Всъщност голяма част от тях са правени между 2015 и 2020 г. Траковете Restless, Mindless и Conditions вече бяха в различни компилации на Mahorka. Най-новите парчета в изданието са Risk of Disappearance, The Black Dog, Spell 2 и Surreal Presence, като са записвани през последните шест месеца.

Вайбът на изданието е доста успокояващ и медитативен, интровертен и задълбочен. Има и по-интензивни тракове като Eden’s Whales, Mindless и The Black Dog, които биха могли да се класират и за клубна среда. А съвсем скоро предстои точно това за Kanz – той ще подгрява по време на първото издание на Boiler Room в България. Сигурно вече си разбрал за него и за останалите участници – Dasha Rush, Габриела Вергилов, Shinedoe, Errorbeauty и Deepneue, а Risto ще се заеме със закриването. Събитието ще е на 11 юни, а съорганизатор е ФАЗА, като за локацията знаем, че ще бъде огромно индустриално хале.

Иначе не се знае кога Калоян ще изкара нова музика отново. “Спрях да правя нещо на всяка цена. И като спреш да се напиняш, нещата стават от самосебе си.” Той всъщност иска да се занимава с готвене, иска да замине някъде в Италия и да се научи да прави пица от ферментирало тесто. Всеки има нужда от сабатикъл. 

подобни

последни