.

Българинът MANASYt/Sam Lowry с албум за Bunker Recs

Малцина знаят, че зад името MANASYt – злият гений на мръсното индустриално електро от последните 20 години – стои българинът Петър Тасев. Понастоящем установен в Китай, след дълга творческа пауза той уверено и методично се завърна на подземната електро сцена с поредица от нови издания и множество миксове за платформи като Phormix, THE BRVTALIST, META MOTO, Diffuse Reality, Of Dolls and Murder и други.

Този месец вниманието ми грабва новият му албум за легендарния холандски лейбъл Bunker Records, където MANASYt се среща със собственото си ембиент алтър его – Sam Lowry (главният герой от филма Brazil на Тери Гилиъм).

Изданието Bunker 4024 е рядка поява на проекта на Тасев Sam Lowry след албума Needle Mountain (2008) за вече несъществуващия лейбъл на Legowelt – Strange Life. Също така, това е и завръщане на MANASYt в каталога на Bunker след Atlantis – Experimenten Met Mensen En Monsters (2006).

Плочата се състои от общо 9 композиции – 4 като MANASYt и 5 като Sam Lowry, разпределени съответно на страните А и Б, в отличителния за артиста кинематографичен стил – студено, линеарно електро с невротичен груув и злокобни мелодии.

Описанието в bandcamp е достатъчно красноречиво – някои парчета са като саундтрак от филм на ужасите от далечното бъдеще, други – като посещение в лудница, но повечето – като музиката, която зли извънземни биха слушали докато атакуват Земята.

Космическите звукови пейзажи на Sam Lowry определено са по-интересната, за мен, половина от колекцията, с любими детайли – металическите китари на Hell.FM и ефирните атмосфери на Ghost Orchid.

подобни

последни