.

Пулсиращо ембиънт техно от Hypnos и албума Vindictiveness

Станисла Генадиев е от артистите, които имат енергията, мотивацията и таланта, за да бъдат част не просто от няколко проекта, но и от няколко сцени. Представяли сме го като половината от техно дуото Roboknob, с което, заедно с Ясен Георгиев, изкараха албум за берлинския лейбъл Macro. Споделяли сме как прави еклектична електроника под името Genda, а също и ембиънт техно като Hypnos. Но освен това той е също и награждаван хореограф и танцьор с години работа на българската театрална сцена.

Именно със соловия си техно проект Hypnos, този месец Станислав изкара нов албум на име Vindictiveness или Отмъстителност. Изданието излезе през българския лейбъл Mahorka и има епичната продължителност от над 75 минути в 12 трака. Албумът започва с мрачен ембиънт, за да премине към пуслиращо клубно звучене. От лейбъла споделят, че той е вдъхновен от клубната техно естетика и ранната рейв музика.

Mahorka добавят още, че албумът е „пътешествие в личния начин на артиста да се справи с нарцистичното и отмъстително поведение в нашето общество, в което ние постоянно преувеличаваме историите от ежедневието и постиженията ни, като им придаваме аура на раздута значителност, чак до степен, в която ставаме отбранителни, когато нещо предизвика нашата съзнателна или подсъзнателна идея за превъзходство.“ Дълго изречение, факт, но дава добра представа за усещанията и за това какво кара продуцента да създава музика в момента.

Vindictiveness е наличен за слушане в bandcamp, откъдето може и да се купи като дигитално копие.

подобни

последни