.

Новият проект на Ангел Симитчиев ремиксира Woomb

Георги Линев и Христо Йорданов от Woomb; Снимка: Наньо Нанев

Миналата година споделихме за края на Mytrip и началото на Born Erased – прераждането на Ангел Симитчиев и на неговия ембиънт/дрон/нойз звук. Паралелно с това, преди 9 месеца, на сцената се роди и един чисто нов проект – Woomb, създаден от вокалиста Христо Йорданов и мултиинструменталиста и продуцент Георги Линев, известен на глобално ниво като Kan Wakan. Музиката им, най-общо и леко несправедливо описано, е движен от китара и отнесени вокали алтернативен рок.

Woomb станаха известни с един размах – с дебютното им парче Pray for the Worst, предвождано от видеоклипа на режисьора и оператор Теодор Фичев. Сега, точно преди дуото да изкара нова музика, парчето се преражда с ремикс именно от Born Erased.

Христо Йорданов от Woomb споделя повече: „Когато най-сетне се решихме да издадем официално песента, започнахме да обсъждаме и дали някой не би я ремиксирал. Нашият мениджър и близък приятел Светльо Тодоров веднага предложи Ангел Симитчиев, тъй като “ако има някой, който може да направи песента дори по-мрачна, това е Ангел”. Харесваме това усещане на напрежение и приближаваща опасност, която музиката му носи. Все едно стоиш на прага на нещо твърде голямо, за да го разбереш. Дори твърде голямо, за да се страхуваш от него.”

Георги Линев, който таи скептицизъм към ремиксирането, добавя: „Напоследък, започвах да се отварям към идеята някой да преработи аранжиментите, да си играе с тях като неразрешим пъзел и в хода да намери нова посока, която да стимулира фантазията на слушателя. Разбира се, стига резултатът да не означава разпадане на целостта на песента, все едно е финалът на игра на дженга. Ангел като че ли работи с подобна звукова палитра, подхожда към пространството и тишината по един неравен, ръбат, но цялостно издържан начин, с уважение към ядрото и индивидуални слоеве, всеки със своя история в рамките на песента. Крайният резултат е пълна красота.”

Накрая и Ангел Симитчиев казва повече за подхода си: „Обикновено, когато ремиксирам, не се притеснявам да променям драстично оригиналната структура, да премахвам цели слоеве, които не ми прилягат и да ги замествам със свои. В този трак обаче Woomb бяха постигнали перфектен баланс между тишината, пространството, гласа и музиката. Не исках да го разбия, а по-скоро да го адаптирам към моя собствен подход. В ремикса ми има много дисторжън, звуковата среда, в която съм потопил оригиналните инструменти, е създадена от самите тях. Тишината, която присъства в оригинала е отново тук, но по-активна и всепоглъщаща.”

По-късно през месеца ще излезе ново, концертно видео от Woomb за трака им Picture Of A Deer, а след това и нов сингъл от Woomb и дебютно ЕР, записвано между София и Лондон. 

Дуото провокира и първи международни реакции, като музиката им стана част от селекциите на Sirius XM в САЩ и на Off Radio в Гърция. Може да ги видите на 9 март в Bee Bop Cafè в Пловдив и на 13 март в “Строежа”.

подобни

последни