.

Млад вход април: Откриването на ДОМ

Ако следиш клубния живот на София, вече си чула, че съвсем скоро отваря ново място. А може да си чула, дори да не го следиш, защото такива неща не се случват често. И само след няколко дни, новият клуб ще бъде факт. На ул. Ангел Кънчев 1, на мястото на клуб Escape, където впоследствие се намираше и клуб Терминал, този петък, 7 април, ДОМ започва да вдига шум.

Всъщност откриването ще продължи цял уикенд и точно, защото такива неща не се случват често, ще отворим Млад вход по-широко от обикновено. С инициативата, с която даваме пасове на хора до 23 г. (включително), пускаме по три паса на томбола за двете първи нощи на ДОМ. Така шест човека ще влязат през Млад вход за откриващия уикенд на най-новия клуб в града. Това, което младите трябва да направят, за да се включат, е да коментират в кой ден от уикенда искат да отидат: петък или събота. Просто както винаги. Ето я и програмата на маратона.

В петък Olivia от Краков и Carlos Valdes от Амстердам пристигат, за да открият официално денсфлора, заедно със Снежана от местна страна.

И Olivia, и Carlos Valdes присъстват в лайнъпите на емблематични места като Berghain/Panorama bar, De School и Dekmantel. Olivia идва за втори път в България, след гостуването ѝ на Festival In The Nature по покана на Ние., като в нейната селекция има асид, електро, техно и EBM, а Carlos Valdes миксира всичко от хипнотично техно до енергичен хаус.

В събота, за втората нощ от откриването, пристига бразилско-уругвайският диджей Raphael Carrau, който през последните над 10 години е част от ъндърграунд сцената на Лондон, включително и със собствената си клубна нощ там, Cartulis – хаус, техно и брейкс. Заедно с Rapha в ДОМ ще бъдат и две имена от местната сцена, които набират все повече популярност – Рая и Венцислав Гендов.

Теглим пасовете в петък след 12 ч. на обяд. Всички над 23 г. могат да видят билетите за партитата в Resident Advisor, където има и пас за двете нощи. Накрая не трябва да забравяме да споменем, че маратонът продължава и в неделя със събитие на Sunday Bunch, за което може да прочетеш повече тук. Ще бъде тежък, но епичен уикенд.

Какво е Млад вход?

Млад вход е инициатива на Фонотеката, в партньорство с локални промоутъри и клубове, с които даваме безплатни пасове за селектирани партита на хора до 23 г. Често за тези хора вход от 15, 20 или повече лева е почти целият им бюджет за вечерта. Особено, когато икономиката отново е преебана. 

Сред основните цели на Фонотеката винаги са били да популяризира електронната музика; да привлича по-голяма публика към местните клубни събития; да работи за предаване на опита, натрупан от работещите в клубната сцена занапред. Млад вход е част от тези усилия. 

подобни

последни