.

Българският Рейв Архив представя лимитирана книга в ДОМ

След доста дълга и сериозна подготовка, този уикенд ще бъде представена първата книга, издадена от Българския Рейв Архив. Тя се появява на света, а скоро и в ръцете ни, след усилено селектиране на визуални материали от края на 90-те години, които показват зараждането на локалната електронна сцена.

Книгата се състои от 82 страници, отпечатани на рециклирана хартия и сглобени на ръка, които приемат формата на винилова плоча. Създадени са едва 300 бройки от нея. И всъщност книгата не е една, а е колекция от три, като всяка от тях представя няколко сегмента: фотографии на партита, диджеи и софийския Стрийт парад; флаери и медийни статии от епохата; а накрая и репродукции на култови плакати, стикери, сред които има и QR препратка към дигитализирани визии, които могат да се разгледат с филтри с добавена реалност.

В книгата има и връзки за гледане на видео интервютата, записани през 2021 г., специално за първата изложба на БРА, които досега са показвани единствено там. Интервютата са разделени на 5 теми: Връзка, Култура, Хора, Клубове, Стрийт парад.

Представянето на книгата ще бъде днес, 28 април, в клуб ДОМ, от 19:00. Там ще бъде и създателят на БРА и автор на книгата, Владислав Илиев – Vladzen. Това ще даде старт на цял уикенд, посветен на БРА с партита в петък, събота и неделя. Ето ги и артистите за трите събития.

28.04 — Jassen Petrov, Kikk (Тибетски сърца), Laylla Dane, DJ Steven

29.04 — Kei, Roboknob (live), Vitya

30.04 — Scav, Cinnamint, Vladzen — (дневно ембиънт събитие със свободен вход)

ДОМ ще бъде отворен през деня в събота и неделя, за да може да бъде разгледана и купена книгата на място, като цената ѝ е 90 лв. Ето го и основното събитие във Facebook, а билети могат да се купят предварително в Resident Advisor.

подобни

последни