.

Филм за сръбската ъндърграунд сцена в ДОМ

С винаги пълни клубове като Drugstore, 20/44, Hangar и KC Grad измежду немалко други, смело може да кажем, че белградската електронна сцена е водеща на Балканите. Интересен е въпросът как се заражда тази жизнена общност от фенове, диджеи, продуценти, промоутъри и собственици на клубове, които от години правят сръбската столица привлекателна за артисти и клубни туристи извън границите на държавата. На него отговаря филмът на сръбския режисьор Павле Терзич.

Филмът, който носи името Приказка за необратими времена, се връща до 80-те години през разкази на музиканти, диджеи-пионери, музикални журналисти и самите организатори на първите събития в Сърбия. От техните истории разбираме за първите клубове в Белград, за музикалното влияние, което достига от Западния свят и за конфликтите в Югославия, които са неразделна част от развитието на обществото там.

Приказка за необратими времена е част от филмовата програма на фестивала Sofia Documental, който се провежда между 18 и 25 септември. Клуб Дом ще бъде домакин на прожекцията, след която ще има разговор с режисьора на Павел Терзич и основателя на Българския рейв архив Владислав Илиев.

Дом отваря врати в 18:00 ч., а билети могат да се купят и предварително през ePayGo.

подобни

последни