.

Балканкон закрива зимния парти сезон с L.F.T. в Микро

Визия: Никола Костов

Софийската клубна нощ Балканкон и нейният домакин Linear Output слагат черешката на своя първи парти сезон на 20 май в Микро с дивото сърце на хамбургското електро – неподражаемият Love Fist Tears или просто L.F.T.

Звукът на Love Fist Tears е взривоопасна смесица от ню уейв и мръсен брейкбийт, в която романтичните осемдесетарски синтезатори на Сан Франциско се сблъскват с дистортнатите дръм машини на Хага. Като една много по-вълнуваща и емоционална версия на камък-ножица-хартия, в която всички са и победители, и победени.

Йоханес Хаас aka L.F.T.

През последните две години музиката на L.F.T. се издава от интересни и неконвенционални лейбъли като Return To Disorder, Mechatronica и Eye for An Eye Recordings. Двата му дългосвирещи албума – Blood In The Grass (2020) и Salz (2022) пък са за Osaré! Editions на Елена Коломби и Mannequin Records на Алесандро Адриани. В допълнение към интензивната си програма като пътуващ диджей и лайв акт, L.F.T. организира събития в култовия хамбургски клуб Golden Pudel, движи независимия лейбъл за експериментална музика Neoprimitive и е част от лудашкия нео-пънк дует Schulverweis заедно с Levente Pavelka.

Това е третият гост на Балканкон след Awanto 3 (Dekmantel) от октомври миналата година и Kris Baha (Power Station) от миналия декември. Събитията са естествено продължение на едноименното радиопредаване на Linear Output в клубен формат, където малка, но сплотена общност от любители на алтернативна електроника намира своя локален оазис.

Фейсбук събитието е тук, а входът е 20 лв. на място. Подгряваме с този 10/10 b2b дуел между L.F.T. и Helena Hauff.

подобни

последни