.

Италианецът Daniel Monaco идва този петък в Micro

Даниеле Лабате aka Daniel Monaco

Италианският диджей, продуцент и бас музикант Daniel Monaco пристига в България на 11 февруари в Micro, където ще е в компанията на Julieta Intergalactica и sayulke. Daniel Monaco е издавал за лейбъли като Bordello A Parigi и е пускал в клубовете на Берлин, Амстердам и Киев, а след няколко дни и в София.

Даниеле Лабате, както е истинското име на продуцента, е родом от малкото и живописно южноиталианско градче Аньоне, известно основно с първата фабрика за камбани в света, а вече и с Daniel Monaco. Той започва своята музикална кариера като басист в различни банди и обикаля стабилно по турнета. Впоследствие се увлича по психеделично диско, осемдесетарски уейв, деветдесетарско техно и транс, синтове и обскурни звуци и открива своето характерно звучене, което нарича космическа комбинация.

Даниеле обича да прави музика и да я споделя с хората на живо. Записва за любими лейбъли като Bordello a Parigi, Emerald & Doreen и Italo Moderni, и въпреки че не се определя като такъв е и доста начетен диджей с фокус върху диското във всичките му проявления, от итало до дарк. Освен с псевдонима Daniel Monaco (Monaco е всъщност фамилията на майка му) пуска и по-натопорчени неща под прозвището Disco Mortale.

Daniel ни сподели, че никога не е посещавал България, но е чувал само добри неща за малката ни сцена и няма търпение да пуска тук. Няма да се ограничава стилово, ще пуска електронна еклектика и единствената му мисия ще е да ни разтанцува.

Събитието във Facebook може да намерите тук, а сега може да чуете и един сет от Daniel.

подобни

последни