.

Фестивалът Balkan Station с второ издание за края на лятото

Markov (Stamina) по време на юнския Balkan Station. Снимка: Ивайло Данаилов

За втори път това лято техно фестивалът Balkan Station ще събере над 30 български и международни артисти. Това се случва на вече добре познатата локация, където р. Искър прорязва Стара планина, точно както и фестивалът прави от 2010 г. насам.

На 9, 10 и 11 септември на сцената на Balkan Station ще бъдат имена като Vataff Project, Cinnamint, Yonkov, Tedez, Algorithm, Markov, Asymmetrik, Dickie, Frykk, George Eve, Roboknob, Terra, Temporal Regularity и V-Stok.

Едно от главните лица зад фестивала Димитър Йонков aka Cardioactive, основател на серията събития Stamina, споделя: „Balkan Station е не просто един фестивал, но и платформа, която дава възможността на нови артисти да се изяват. Интересното, както винаги е, че отново ще има не е един лайв сешън.“

Именно със своите аналогови синтезатори ще се включи Виктор Маринов или Vataff Project. Българският етно-електронен продуцент и сайкъделик диджей излиза от родопското си студио за сет на живо в полите на Стара планина. В опита на Виктор влизат клубни пускания на емблематични места като Golden Gate и Sisyphos в Берлин, както и участия на култовия сайкъделик фестивал O.Z.O.R.A. в Унгария. Последният албум от Vataff Project се казва Jolьva, за който сме писали тук.

Освен него, свирения на живо ще направят и българските артисти Roboknob, V-Stok, Dickie и George Eve.

Xander / Balkan Station септември 2021. Снимка: Ивайло Данаилов

За Balkan Station от чужбина идват още основателят на Khoros Records Van Morph (UK), който гостува в София по покана на фестивала през месец май, както и италианският техно и raw техно диджей и продуцент Roby M Rage, който наскоро пусна нов сингъл на име Acid Heart.

Ако се чудите кой ще се погрижи за визуализациите на фестивала, това ще е доказалото се с електорнни събития студио Elektrik.me.

Tedka / Balkan Station юни 2021. Снимка: Ивайло Данаилов

След като по време на юнското издание на Balkan Station се изляха хиляди кубици вода, момчетата от организацията на събитието показаха, че могат да се справят с всякакви ситуации, за да гарантират качественото прекарване на своята публика.

Билетите са както тридневни, за целия фестивал, така има и две опции за двудневни: петък + събота и събота + неделя. Цените са съответно 40 лв. за двудневен и 60 лв. за тридневен билет от магазина за плочи TABA на ул. Цар Асен 52 в София, €22.50 и €31.99 през Resident Advisor и 50 лв. и 70 лв. на входа на фестивала.

Повече информация за Balkan Station 2022 Ep. 2 на сайта на събитието, както и във Facebook.

подобни

последни