.

Garo с продуцентски дебют – Reality Check

В света на електронната денс музика хората се делят на две породи – диджеи или продуценти. Малцина владеят успешно тези привидно свързани и допълващи се, но всъщност много различни таланти. Ето защо продуцентският дебют на Garo – един от най-емблематичните диджеи на нашата сцена от изминалите 20 години – e една интригуваща изненада.

С широкоскроения си музикален светоглед, необятна колекция, постоянство и харизматична персона, Garo се е утвърдил във времето и пространството като властелин на дансинга и виновник за безброй партита, фестивали и какви ли не музикални и клубни инициативи, които подкрепят и развиват общности от артисти и публика у нас и в чужбина.

Дебютното му EP се казва Reality Check и отваря нов прозорец към шарената му същност. Леки и лежерни като самия него, петте трака преливат един в друг като огледалата на трипи калейдоскоп, през който гледаме сцени от тропическа екскурзия между небето, морето и гората. Трайбъл настроение в него се допълва от атмосферни мелодии, хипнотични перкусии и ритъм, който маже на приливи и отливи.

В EP-то Garo е замесил и други артисти. В отварящия трак се чуват като далечен ембиънт елемент вокали от непознатия Anakin Hugo Wanner, The Tribe е копродуциран с украинския артист Володимир Гнатенко, а Travelling with Delusion ремиксирана от NYN. Мастърингът на изданието е от българския артист George Eve.

Траковете от Reality Check са записани между 2016 и 2023 г. и по думите на самия Garo, разказват история от един различен етап от неговия живот. Цялото издание се усеща много лично и съкровено, споделено смело, щедро и с усмивка, което всъщност капсулира житейската философия на Garo и отношението му към света.

Reality Check EP е дебютно касетно/дигитално издание на лейбъла ДРОБ – естествено продължение на утвърдилата се в Берлин и България едноименна парти серия, която Garo и NYN стартират през 2020 г. и обещават още много изненади занапред.

подобни

последни