.

Curses идва в Micro тази събота

Снимка: © Chris Mauburqué

Обновена: Има нещо cursed в това събитие. Curses няма да успее да дойде в София, заради притеснения, свързани с Ковид. TECHNOBETON поемат главния слот. Партито остава по план.

Година и девет месеца след първото затваряне заради пандемията в България, година и девет месеца след първоначалната дата на събитието, Curses най-после идва в София. Нюйорският музикант, продуцент и диджей, който живее в Берлин, трябваше да дойде на 14 март 2020 г., но всички знаем какво се случи на 13 март. Надяваме се идните три дни всичко да е кротко и в събота, в Micro, Curses да пръсне.

Лука Венеция, както е истинското му име, прави и пуска EBM, ню уейв, пост-пънк и психаделични синтове, а десетките му издания са за лейбъли като Bordello A Parigi, Eskimo, Hoga Nord, Wrong Era, Throne Of Blood, Dischi Autunno. През годините той си колаборира с имена като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini, а освен това има и собствен лейбъл – Ombra International, както и месечна рубрика по Rinse France, Together Alone, в която пуска артисти, споделящи страстта му към уейв и диско звученето.

Един от последните му проекти като музикален куратор е компилацията Next Wave Acid Punx – в селекцията влизат 38 трака на артисти между които легенди като Gina X Performance, Front 242, Yello, но и нашумели артисти като Moscoman, Shubostar, Kendal. Крайният резултат са 6 винила или 3 компакт диска, обединени от една обща нагласа към музиката, която го е вдъхновявала от тийнейджърските му години – пънк групите в Ню Йорк, по-късно скейтборда, тайните рейвове като верен фен на Sonic Youth и чак до студените бетонени клубове в Берлин.

В Micro Curses ще пуска заедно с локална подкрепа от Иво Стоядинов Charlie, Ясен Марков TECHNOBETON и Самуил Кехайов sayulke, като последните двама са и организатори на събитието заедно с DOMA.

Билетите за събитието са по 20 лв., като преди края на седмицата очаквайте да обявим нещо ново свързано с тях.

А, и още нещо. Помолихме Curses да ни сподели три трака, които би пуснал на партито. Вместо това, като сериозен колекционер на винил, той ни изпрати видео с трите му любими 7″ плочи. Вижте кои са в нашия профил в Instagram.

подобни

последни