.

Втора компилация от Curses – Next Wave Acid Punx DEUX

Изминаха неусетно две години от издаването на компилацията NEXT WAVE ACID PUNX от вече мега известния музикант, продуцент и диджей Curses. Гореспоменатата колекция от 38 парчета е била вдъхновена от личните впечатления на автора от развитието на мрачната страна на електронната музика през последните 40 години. Селекцията е направена и през призмата на обемната му колекция от плочи.

На 20 октомври предстои да излезе втората част на този почти научен труд, носещ неизненадващото заглавие Next Wave Acid Punx DEUX. Този път Лука Венеция е събрал цели 49 трака, включващи както стари шлагери от имена като DAF, Cabaret Voltaire и Clan of Xymox, така и цели 27 неиздавани досега парчета от вдигащи шум артисти като Roe Deers, Jennifer Touch, Boy Harsher и други знайни и не толкова знайни герои на нощта.

Този път фокус на компилацията е не толкова обобщаване на даден период, колкото отдаване на почит към изпълнението на музика на живо пред публика. „При свиренето на живо има една определена енергия и атмосфера на непредсказуемост, в която всеки момент нещата могат да се объркат или да поемат по нов правилен път, който не си очаквал. С Next Wave Acid Punx DEUX исках да почета тези банди и артисти, далечни и съвременни, които според мен носят този дух на импровизация и спонтанност,“ споделя Лука.

Към момента можем да чуем 15 вече издавани парчета, които да ни открехнат какво да очакваме във втората порция от нови тракове, които ще излязат на 20 октомври. А също и един нов ремикс от Curses.

подобни

последни