.

Финалното видео от Altitude Attitude

Първият сезон на серията Altitude Attitude завършва с видеото на TECHNOBETON. To e доста специално по няколко причини. Първата е изключителната локация – бруталистичният архитектурен паметник Братската могила в Пловдив, която е точното място за двамата музиканти, свързани с архитектурата. Втората причина е непрекъснатият дъжд, който се изваля по време на целия лайв сет, но не спря енергията на дуото.

TECHNOBETON се състои от българина Ясен Марков и германеца Юлиан Фрийдауер, архитекти, които започват да се занимават с електронна музика.

„Ще запомним сета с атмосферните условия, които всъщност вместо да ни развалят настроението прибавиха много повече драма. С бирения душ накрая. С духа на екипа, с бруталния саунд и с опаковъчното фолио, през което едвам се виждаха копчетата на контролерите,“ споделят Ясен и Юлиан.

„Хареса ни, че сета беше през нощта. Пространственото въздействие на Братската могила, е много по-силно, когато е тъмно. Беше магическо да усетим как архитектура, музика и светлина вибрираха в унисон, а още по-хубаво беше, че по стечение на събитията точно ние бяхме в центъра на този своеобразен синтез.“

Визуализациите върху Братската могила са от българският визуален артист Петко Танчев в партньорство с Юиан Фрийдауер. Петко Танчев разказва: „Братската могила, дори като изоставен обект, е много вдъхновяваща и уникална локация. При визуализацията за мен беше важна комуникацията между анимацията и музиката на TECHNOBETON. Освен това си поставих за цел да подчертая характерните симетрични форми на паметника чрез прожекция и осветление. Метеорологичните условия също допринесоха за ефекта, а събитието протече изключително емоционално!“

Това е последното видео от серията Altitude Attitude за 2021 г., като целта е да продължим да показваме български артисти на впечатляващи локации в страната и занапред.

Проектът Altitude Attitude е организиран от Фонотека Електрика и е част от програма Наследство – Пловдив Европейска Столица на Културата 2019. Проектът се реализира с подкрепата на Nexo и Hills Brewery. Партньори на проекта са Община Пловдив и бъдещите европейски столици на културата – Нови Сад, Елевсина и Каунас.

подобни

последни