.

Нов проект от Ясен Марков (TECHNOBETON)

TECHNOBETON

Застраховка „Разбито Сърце“ или за по-кратко Herzschmerz Versicherungen e името на новия електро пънк проект на Ясен Марков, познат като TECHNOBETON и германския артист Яник Халер. В началото на месеца дуото изкара първия си албум на име Vertonte Firmenphilosophie или „фирмена философия в музика и тон“ в превод от немски. Двойният винил съдържа 13 парчета с музика от Ясен и вокали от Яник.

Концепцията за електронно дуо като застрахователна компания се заражда на малко парти при бившето гадже на Яник, където той отива, дегизиран като застрахователен агент. Идеята му е да продава застраховки за разбити сърца и да се опита да си намери клиенти, докато е доста пиян, разбира се. Абсурдната ебавка впоследствие се прилага като опаковка на музикалния проект на Ясен и Яник.

Имайки готова концепция, двамата започват работа над първите си парчета в тайното им студио. „Идеята на всичко, което правим е да бъде максимално аматьорско и съпътствано от големи количества бира и цигари,“ споделя Яник. За кратък период от време двамата сглобяват 16 парчета, а Ясен се научава да ги мастерира сам. Следват първите няколко гига и първи дългосвирещ албум. Издават го сами, както в дигитален формат, така и на двоен винил, а парчетата може да чуете тук.

подобни

последни