.

Нова компилаця от Curses: Next Wave Acid Punx

Luca Venezia
Curses

Оха! На 4 юни любимият ни Лука Венеция aka Curses изкарва курирана от него мега компилация със солидните 38 парчета. Next Wave Acid Punx е разходка назад във времето през последните 40 години (пада се по трак на година, горе-долу) с акцент върху тъмната страна на клубната музика и по-точно около жанровете EBM, New Beat, Italo и Acid House.

Ето какво казва Лука по случая: „Събирането на такава компилация е странно преживяване. […] Независимо дали като музикант, диджей или продуцент, никога не съм искал да се закотвям за една определена сцена или за едно определено звучене, винаги съм се опитвал да се движа напред преди да се изправя пред вероятността да пресуша изцяло един проект. С един албум създаваш моментна снимка на това кой си в точно този определен етап от живота си; с диджей сет може би го правиш само за тази определена нощ; но това се усещаше повече като опит да обобщя един цял живот от музикални преживявание. Малко плашещо. Но събирайки тази компилация намерих път, който води от слушането на касетки на FRONT 242 и Ministry в спалнята ми, когато съм бил едва на 11 г. до музиката, която правя и пускам днес.“

По-голямата част от парчетата са вече издадени стари и нови клубни тупалки, вариращи от Yello до Zombies in Miami, a 12 от траковате са си чисто нови ексклузивни продукции, включително и от самия Лука. Четири са налични за слушане преди излизането на цялата компилация на 4 юни – от Curses, Chinaski, Shubostar и Kendal & David Carretta.

подобни

последни