.

Altitude Attitude – шест локации, шест диджей сета, шест видеоклипа

Пловдив е супер. Лежерната му бохемска небрежност винаги е предлагала бързо бягство от хаотичността на столицата. Артистичната му снобария носи един дух, който постоянно е над нещата. С него са свързани и голяма част от настоящите и бивши автори на Фонотеката. Затова като старт на този есенен клубен сезон, излизаме от клубовете и се качваме на тепетата. И на други пловдивски локации. 

През шестте съботи на септември и през първите две на октомври там ще закараме общо шест български проекта – или общо 8 диджеи и продуценти – за шест сета, направени специално за Фонотека Електрика. Артистите са микс от емблематични имена за цялата сцена и водещи имена специално за Пловдив. 

Ще има ли изобщо есенен парти сезон в България, сигурно се питате. И ние не знаем. Когато планирахме тази серия от събития все още беше пролет и имаше надежда за край на пандемията. Оттогава насам се сблъскахме с две неща – един Δ-вариант и множество откази от ваксинации. Така че, нямаме идея. 

Но затова и събитията са само част от проекта. Всеки гиг ще бъде записан с цялата специфичност на локацията си, така че дори да няма публика, ще може да запазим ексклузивните сетове завинаги в сърцата и в YouTube. За визиите на всяко събитие ще се погрижи визуалният артист Петко Танчев.

Партньор в събитието ни е NEXO – една от водещите институции за управление на дигитални активи в света, създадена в България. По тяхна инициатива и с партньорството на Община Пловдив ще бъдат почистени локациите на събитията. Подкрепа ни оказва и малката независима пивоварна в близост до град Пловдив Hills. Серията от събития е част от програмата “Наследство” на Фондация “Пловдив 2019”.

sayulke е един от основателите на пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор, който през годините организира множество електронни партита на различни локации в града. Той е резидент на Micro (измежду множеството му други занимания там), а и съосновател на скандинавската парти серия Nordic Soundscapes, която стартира в София. Част от Фонотека Електрика и основен двигател на проекта Altitude Attitude. Самуил стартира серията със сет още тази събота, на 4 септември. Ето го и събитието във Facebook.

BORNE ALOFT са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP Cinar излезе този юни през лейбъла на Maceo Plex Ellum. Borne Aloft ще се включат в Altitude Attitude с лайв сет на 11 септември.

От няколко години Марта Дънева или Laylla Dane е част от берлинската сцена, пускайки в култови клубове като Watergate, Tresor, Club Der Visionäre, като в същото време не губи и връзка с България, където редовно се завръща в Studio Elegantly Wasted, а през лятото курира и един от главните електронни фестивали в страната – Wake Up Stran-Jah.

denitza е активна част от пловдивската сцена и диджей в партитата на Мелформатор и Nordic Soundscapes. Тя е отговорна за клубната програма на Wunderbaer, където представя алтернативни електронни артисти от града.

Julieta Intergalactica е артистичният псевдоним на Ясен Згуровски – един от пионерите на Драг културата в България. През последните години той е сред основните лица на софийския клуб Tell Me, където съосновава една от най-дивите и пищни клубни вечери в София, We Like Kitsch, която отдавна е позната извън границите на столицата.

Ясен Марков е архитект, който обича да създава футуристични скулптури от бетон, а също и да прави техно и дарк диско под музикалния си псевдоним TECHNOBETON. Базиран в Щутгарт, той вече има издания за лейбъли като Italo Moderni, Nein Records и Bordello A Parigi, а този юни изкара ремикс и за UK ветерана Tronik Youth.

Проектът Altitude Attitude се осъществява с подкрепата на Фондация Пловдив 2019, Nexo и пловдивската жива бира Hills. Наши партньори са и Европейските столици на културата за 2022 г. — Каунас, Латвия, Нови Сад, Сърбия и столицата за 2023 г. Елвесина, Гърция.

подобни

последни