.

Добрите тракове 2023

Glen S – Most Wanted

Австралийският диджей и продуцент Toby Debelak aka Glen S отново имаше силна година. Този път с EP за колумбийския лейбъл Shuffle Valey, от което избрах най-завладяващото за мен парче, носещо и името на албума. Чуйте го и ще разберете защо е в селекцията ми. Имах огромното удоволствие да участвам в лайнъп с Glen S в началото на месеца и заявявам смело, че енергията, която раздава докато пуска този човек е повече от зареждаща. Безспорно препоръчвам цялата му дискография – има за всекиго по нещо.

Рая Асенова

Intergalactic Gary – Remodel

Intergalactic Gary е жива легенда на холандската итало/електро сцена и един от най-добрите дисководещи, които съм слушала със своята енциклопедична селекция и автентично присъствие зад пулта. Именно на този фон злокобната му работа като продуцент тъмнее още по-ярко, а редките му издания не са за изпускане. Industrial Models за Viewlexx е обяснение в любов към машините и техните монохромни пейзажи, които доминират света дълго след последния Терминатор, а Remodel – майсторски трип по поточната линия.

Снежана Безус

Isolée – Canada Balsam

Всъщност нямах идея, че германският продуцент Isolée е нещо като бащата на микрохауса с изданието си Rest от 2000 г. Но ситните ударни елементи от жанра могат да се уловят и в новата му музика, над 20 години по-късно. Те са само част от богатия на звуци трак Canada Balsam, в който водеща е трипи мелодията, която звучи като изсвирена на арфа по време на афтър от човек, който свири на всичко друго, но не и на арфа. В най-добрия смисъл на всичко казано. Isolée или Rajko Müller прави Canada Balsam като част от албума си Resort Island – първият му от 12 години насам. С 10 трака вътре има доста какво интересно да се чуе. 

Александър Владимиров

J.W.B. Hits The Beat – Body On Body (Curses Revamp)

Безспорният хит на годината за мен! Не знам кой е J.W.B., но няма и значение, защото повелителят на дарк диското и редица други сходни жанрове, Лука Венеция – Curses ремиксира парчето в люта хитачка, на която няма как да не скачаш под звука на абсурдните фанфари. Парчето бе въртяно от кой ли не диджей и радва ушите на мнозина, а също така не маловажен факт е, че беше включено в турбо-компилацията Next Wave Acid Punx Deux, за която писахме тук.

Самуил Кехайов

Jessy Lanza – Midnight Ontario

Не може без малко поп за разкош и то не от кой да е, а от неподражаемата кралица на разкоша Jessy Lanza. Четвъртият й студиен албум Love Hallucination завърта глави с разточителна продукция и гост-включвания от Jeremy Greenspan (Junior Boys), Jacques Greene, Paul White, и Pearson Sound, които придават плътно денс измерение на емоционалните бенгъри. От феновете на Prince до Dopplereffekt, Jessie знае как да докосва души и да раздвижва крака, a аз не мога да избягам от личната си привързаност към 2 step/garage и си пускам Midnight Ontario отново и отново.

Снежана Безус

KEi – Backroom Values

Дебютното Late On Time EP на Косьо звучи много по-завършено, вълнуващо и разнообразно от музиката на много продуценти с години издания зад гърба си. Минава през хаус, даунтемпо, мелодичен ембиънт и техно шамари почти като на шега, и съвсем не на шега загатва какво може да очакваме от един дългосвирещ албум – нещо, което се надявам да ни удари с пълна сила през новата година.

Снежана Безус

Kessler – Black Sky

Творчеството на Kessler бе сред основните причини отново да насоча внимание към bass жанровете, а Rinse.fm шоуто му е сред основните ми методи да се сблъсквам с нови артисти и парчета. Наскоро, заедно с Koboro, задвижиха и лейбъл – Ellicit Records. Първото издание е солово EP от Kessler, a в “Black Sky” слушаме емоционален бленд от пост-дъбстеп, IDM и мега добре подредени брейкове. 

Джем Деянов

Kink, Raredub – Higher

Страхил Велчев и неговият падуан Петър Васев напоследък не си губят времето в тракове, които са нещо по-различно от високозапалими клубни химни, направени, за да накарат хората да си хвърлят якетата и да почват да се пръскат още от входа. Факт е, че нощите са твърде кратки за почивки, така че по-добре да започват директно от екшъна. Higher е името на ударния за общото им EP трак, който започва с блъскане, но във втората част показва, че момчетата са всъщност много учтиви, с включването на палаво пиано, вече запазена марка на Kink, и всичко това придружавано от соулфъл вокал. 

Александър Владимиров

подобни

последни