.

Добрите тракове 2023

Talaboman – Bosco Bosco (Drums For Life)

След 3-годишно затишие, Аксел Боман и Джон Талабот ни изненадаха с двоен дроп и две нови EP-та. Нищо, прощаваме им: парчетата са точно това, което се очаква от Talaboman – хипнотичнa, dubby хаус музика, поднесена с финес. Тук слушаме парчето Bosco Bosco (Drums For Life), защото за съжаление задачата е да включим само тракове, а не албуми.

Джем Деянов

TM Solver – 78_N 19_E (Red Axes Remix)

Ако има едни глави, които са способни да трансформират напълно дадено произволно парче в тотално откачен ремикс, нямащ нищо общо с оригинала, то това са именно Red Axes. Осем минути и половина изтряскали китарни сола, рандъм осцилатори, тежък бас и налудничави звуци правят трака супер оръжие за взривяване на дансинга. А в дългите паузи на дроповете и до тоалетна може да отскочи човек, такова, нали.

Самуил Кехайов

Toki Fuko – Spirit Medicine – Part one 

Лейбълът Astral Industries е неизменна част от музикалното ми ежедневие. Чрез него прегърнах ембиънта и вече няколко години му отдавам заслуженото време и внимание. За селекцията си избрах първа част от предпоследния албум, издаден лейбъла. Spirit Medicine е едно невероятно, 20-минутно пътешествие из познати и непознати звукови дълбини, което върви ръка за ръка с втората част на албума. Целият лейбъл заслужава проучване.

Рая Асенова

Tom Jarmey – Crusher

Ако трябва да стилизираме жанрово: мръсен, мазен, UK бенгър. Не рядко срещано явление е да се попада на подобни парцали в Holding Hands, лейбълът на Desert Sound Colony, където не те интересува кой е артиста, защото знаеш, че ще е нещо яко. Тествано е на големи системи неколцина пъти и резултатът е винаги налице – бас по тавана, ръце във въздуха, свирене, пляскане, викане и разляти чаши.

Самуил Кехайов

Undo, Casiowaves – Waves To Come

Осемдесетарска уейв носталгия лъха на талази от мрачните синтове в парчето Waves To Come от испанците Undo и Casiowaves. А има и тегави китарни сола, както и песимистично-обнадеждаващите (чакай, какви?!) вокали и текст. Не знам на кой не би му харесало всичко това, особено ако е фен на ретро-футуристичните поп хитачки с уейв влияния. Единственият негатив в случая е, че ме кара да се чувствам малко стар. 

Самуил Кехайов

Yamoc – House Jam

Yamoc дава сериозна заявка за своите продуцентски умения с последното си EP – Brass Knuckles – което пък ни напомня, че грузинските парцали изобщо не са за подценяване. Смело бих казала, че това парче е истинско хаус пътуване (с автобус или влак, както го усетите), а подскачащата бас линия, наред с всичките спомагателни елементи, ни подканва към приключенски мисли.

Рая Асенова

подобни

последни