.

Добрите тракове 2021

Както пише Майкъл Хоф: “Лесните времена създават слаби хора, слабите хора създават трудни времена, трудните времена създават силни хора, а силните хора създават доста силни бенгъри, братле.” Или нещо такова. Напук на тотално дезориентиращата ситуация от 2021 г., в която се редуваха надежда и нихилизъм, на фона на клубовете по света, които имаха режим на работа като въртяща се врата, отново се родиха топ тракове от целия спектър на електронната музика. От разбиващи танцувални инструменти до вглъбяващи интровертни бижута. На хората им се прави музика и едва ли това може да спре лесно. Дори след като настъпи ядрена зима, пак някой ще бие с пръчки по кофа, докато останалите танцуваме в кръг и търсим нещо психостимулиращо за ядене. 

Както винаги, в самия край на годината ви представяме нашата селекция от парчета, които трябва да чуете, преди да проврете крак в следващия цикъл от въртене на Земята около Слънцето. Събрали сме едни от най-яките тракове от изминалите 12 месеца – хаус, техно, итало и дарк диско, EBM, уейв. Разбира се, те са подредени без класиране, защото, както от самото начало на Фонотеката вярваме – класациите са абсурдна работа. 

Следващите 77 трака са събрани от авторите във Фонотеката – Скашо, Самуил, Тедка, Лили, Джем, придружени от наши приятели с доказано меломанска психика. В случая, Фарис Аббас и Сандро Арабян или The Foreigners от семейството на Ritual Gatherings, както и Ясен Марков aka TECHNOBETON, за който се радваме, че е все по-честo част от софийската сцена, отколкото от щутгардската. 

Селекцията е подредена по азбучен ред на авторите, приятно слушане. И да не забравим – визиите са от Илиан Илиев.  

подобни

последни