.

Technobeton – This is Countach

Преди малко повече от седмица споделихме нов трак от Nein Records като не сме подозирали, че следващото издание от берлинския лейбъл, което ще намери място тук, ще дойде от български продуцент.

Става въпрос за 37-годишния Ясен Марков и проекта му Technobeton. Именно днес излиза най-новото му, едноименно EP – Technobeton 2018.

Ясен заминава за Щутгарт още през 1999 г. като оттогава е живял в Берлин, Виена, пак в София, а в момента е отново в Щутгарт. Събира плочи и се кефи да пуска музика от доста време, но от около едва 2 години започва и да продуцира.

„Направих първото ми парче, защото наистина ми беше писнало от всичко и чувствах музикален глад. След това един приятел, Konstantin Sibold, (бел. ред.: Konstantin Sibold, едно от водещите имена в Щутгарт, който е бил на сцена с хора като Helena Hauff, Levon Vincent, DJ Koze и Gerd Janson) ме покани да пускам с него в Climax, като пуснах парчето към 4-5 ч. и хората се разбиха.“ Скоро след това и Sibold пуска The Hunger II в Panorama Bar, „каза, че е бил тракът на вечерта“.

Ясен всъщност е архитект. В момента се занимава с визулна комуникация за изложби, визуално позициониране на технологии и продукти, с видео и 3D. Преподава теория на архитектурата в унверситета в Мюнхен, a скоро започва в Щутгартския университет.

С това е свързано името на проекта му Technobeton – с него, освен музика, прави и проекти от бетон„те са всъщност построени аранжименти на тракове, но в 3D пространство“. Някои от тях са CGI визии, други са си съвсем истински, изляти от него.

Technobeton 2018 е второто EP на Ясен, а първото е от миналото лято – Gradient Overdrive за ирландския лейбъл TONN Records – „но той не е мастериран, стана много набързо…“ Новото EP се състои от два водещи трака – едноименният Technobeton 2018 и This is Countach, който включва гласа на Ясен да повтаря модела на Ламборджини. Към тях има още три ремикса – от Daniel Kyo, Pet Peeves и Walter. От днес изданието може да се слуша и купи през bandcamp.

За край ще споделим, че на 24 февруари Technobeton ще гостува в София с dj сет в Tell Me. За първи път там ще бъдат отворени две зали. В едната, освен Ясен Марков, ще бъдат и 1000 Names, а в другата ще са Еrrorbeauty, Filip Xavi и Raum Null. Скоро ще споделим още информация по случая.

подобни

последни