.

Sound Academy by Melformator // Plovdiv

sound academy

На 22, 23 и 24 март Мелформатор организират първото издание на Sound Academy – серия от безплатни лекции и уъркшопи за продуциране и миксиране на музика. Целта е събитието да задоволи любопитството и интереса на нови електронни (и не само) изпълнители относно различните dj техники и начини за правене на музика.

Идеята за провеждане на такъв тип събитие датира от доста време, като едва наскоро хората от Мелформатор намират подходящото място – това е сравнително новото пространство за събития Sound Trap в творческия квартал на Пловдив Капана (ул. Братя Пулеви 1).

„Планираме да превърнем образователните събития в традиция, като искаме да каним изявени и иновативни артисти, които да споделят опита си“, сподели Атанас Динчев, ATNS от Мелформатор.

nakata mlfrmtr

Той ще даде старт на Sound Academy в петък с първата лекция. В нея ще говори за всичко свързано със звука. Атанас е завършил Music Production в университета UCLAN в Preston, Англия, а откакто се връща в България е един от основните хора зад Мелформатор, така че е познат със сетовете си на партитата на колектива.

ivan shopov

В събота гост ще бъде един от основните електронни продуценти на българската сцена Иван Шопов, познат най-вече като COOH и Balkansky. Той ще направи уъркшоп с Ableton Live, на който ще говори за sound design, synthesis, found sound, аранжимент и мастериране.

След уъркшопа Melformator и Иван Шопов, с проекта си Drum Kid, са подготвили и задължителното за такива случаи парти. То ще бъде отново в Sound Trap и ще започне в 22:00 с вход 5 лв. Събитието във Facebook.

11246700_472619702885028_1231691756914482922_o

Събитието в неделя ще бъде най-лежерно – дискусия със Стефан Колев aka dj Skill и хората от Мелформатор за най-популярните платформи за изпълнение на музика, а основните теми ще са laptop performance, deck performance и turntablism.

За да бъдат лекциите проведени по най-добрия начин, местата ще бъдат ограничени. Затова всеки, който иска да посети Sound Academy трябва да се запише предварително от тук. Ето го и събитието във Facebook.

Програмата:

Петък, 22 май – Основи на звука; лекция на Атанас Динчев ATNS;
Начало: 18:30 ч. Продължителност – 2 ч.

Събота, 23 май – Музикална Продукция с Ableton Live; уъркшоп на Иван Шопов;
Начало: 18:00 ч. Продължителност – 2 ч.

Неделя, 24 май – Отворена лекция и изпълнение на живо с Мелформатор и Dj Skill;
Начало: 18:30 ч. Продължителност – 2 ч.

подобни

последни