.

Melformator, Sirius & Methodikal, Timoshenko at One Design Week opening party

ODW-opening-party-fb-event-cover

Партитата на One Design Week (включително и когато се наричаше Sofia Design Week) винаги са били от гарантирано забавните музикални събития за годината. В началото (2009 г.), когато интересните партита бяха съвсем кът, те се открояваха с минимум услилия, но тази година откриването се задава със заявка да вдигне летвата сериозно.

Започваме с мястото – Държавна опера Пловдив. Пространство, което е създадено специално, за да пренесе музиката до ушите ти по най-добрия начин. Всички харесваме как изглеждат складовете, но понякога е добре все пак да чуем целия диапазон звуци, който излиза от колоните. Пък и в целия свят е трудно за някой да се похвали с електронно парти в оперна зала (инструменталните техно проекти, на които хората седят на столове, не се броят), така че ще има с какво да се похвалиш, като отидеш да се разцепваш в Берлин.

По-паметливите ще се сетят, че това всъщност не е първото парти в пловдивската опера – Мелформатор направиха електронното й кръщене в края на миналата година и точно те са организатори на предстоящото парти за откриването на ODW 2015. Както тогава, така и сега, концертната зала ще бъде и визуално преобразена с интериорен 3D мапинг.

Мелформатор в операта ноември 2014 г.

mlfrmtr opera1

mlfrmtr opera 2

Освен вътре, 3D мапинг ще има и отвън, а от Мелформатор обещават да е грандиозен (даже „спектакуларен“). Мащабната визуализация на име Cnnctr (или Конектор) ще се проектира върху фасадата на бившия партиен дом в Пловдив. Грозноватата висока сграда, накацана от стари климатици, която се намира точно на площад Централен, ще бъде трансформирана чрез интерактивна инсталация, в която ще може да се включат всички присъстващи. Това ще става чрез мобилното приложение, носещо същото име и специално разработено за проекта.

Какъв точно може да е твоят принос към визията – ще трябва да дойдеш, за да разбереш. И да си изтеглиш приложението. Cnnctr app е налично както за iOS така и за Android още сега.

Членовете на Мелформатор, отговорни за инсталацията са Петко Танчев – визия, Атанас Динчев – музика, а мобилното приложение е разработено от Богдан Ковачев. Интерактивният мапинг ще стартира в 21:30 ч. в петък, и ще се случва всяка вечер в рамките на ODW 2015, тоест до 28 юни.

Стигаме до същинската част – хората, които ще се погрижат за музиката. Партито започва в 22 ч. със Саюлке (Мелформатор), продължава с Тимошенко (Help Me Jones), след това Sirius & Methodikal (Reel Feel) и приключва с ATNS и отново Саюлке. Все заслужили народни артисти.

С две думи – Пловдив, петък вечер, 19 юни, Операта, вход свободен. Ще бъде топло и няма да вали, както прогнозата плаши за София.

За десерт, ето един кратък тийзър за инсталацията Cnnctr.

подобни

последни