.

Sound Academy Vol. 2 // MLFRMTR + Sound Ninja

Sound Academy vol. 2

Около два месеца след първото издание на Sound Academy, проведено от Мелформатор, пловдивският колектив ще представи второто събитие от образователната серия. Този път те ще обединят сили с едни хора, които имат немалък опит именно в сферата с обученията.

Представям ви Sound Ninja – академия за продуциране и миксиране на електронна музика и хип-хоп.

ninja sound logo

Базираната в София Sound Ninja Music Academy е създадена преди по-малко от година, през октомври 2014 г., но вече има няколко групови и индивидуални курса с над 80 участници. Нейни основатели са електронните dj и продуценти Христо Рачев (Monk) и Явор Топчиев (Hotlife), както и Теодора Бъчварова, която се грижи за комуникацията на академията.

tedi Теди

Момчетата са основните лектори, като Христо aka Monk е пианист с множество концерти и камерни изпълнения в няколко европейски града през последните 10 години. Той е и автор на музиката за две танцови постановки и театрален спектакъл. Христо е създател на радиопредаването за drum&bass и dubstep – Drum Bassment по Alpha Radio, а в момента е активен с проекта си Manners заедно с Bashment.

hristo Христо

Явор aka Hotlife наскоро достигна до 16-то място в Progressive House класацията на Beatport. Негови парчета са част от селекциите на имена като Tiesto, Hardwell, Nari & Milani, Jesse Vorn, Tritonal, MYNC, Roger Shah и Inpetto. Бързо набирайки популярност, Явор става част от продуцентския екип на холандското подразделение на Sony Distribution.

явор Явор

Тримата с Теди стартират организацията, защото не харесват факта, че в България липсва алтернативно обучение по дигитално създаване на музика. „Искаме да подпомогнем създаването на общество от аудио професионалисти, които да споделят информация помежду си“ добавя Христо.

Към тях, като лектори, се присъединяват небезизвестните за БГ музикалната сцена Димитър Ганчев – Mite, работил с повечето водещи родни поп изпълнители, както и продуцентите Даян Куцаров – L 33 и Стоян Николов – Bashment.

Теди описва Sound Ninja Music Academy като място за хора, които търсят нещо по-сериозно от уроци в YouTube и по-достъпно (както финансово, така и като местонахождение) от специализираните курсове и университетите извън България. Те предлагат както групови, така и индивидуални курсове, стандартни и ускорени, включително и видеоразговори в техния YouTube канал.

В академията идват от тотални начинаещи през хора, които искат да си имат интересно хоби, до по-напреднали dj и продуценти, чиято цел е да вдигнат нивото. Най-младите са на по 14 години, като екипът е правил събитие дори за деца над 4 години. Sound Ninja имат и специални курсовете в кюстендилското училище „Даскал Димитри“, където екипът работи с деца и ученици от етническите малцинства.

Основите на академията са положени, а посоката й е ясна и проста: „Целта е да обучим повече хора, които да се развиват професионално като продуценти и да издават за големи международни лейбъли. Искаме да утвърдим академията като място за качествено и достъпно образование в дигиталната музика в България, а и на Балканите.“

На предстоящото събитие в Пловдив Sound Ninja очакват „хора, интересуващи се от продуциране и/или миксинг – както напреднали, така и напълно начинаещи“, така че всеки с ентусиазъм е добре дошъл.

Планът е Sound Ninja Music Academy и Мелформатор да продължат съвместната си работа с „още по-интересни и иновативни проекти“, които все още пазят в тайна.

Второто издание на Sound Academy, водено от двата колектива, ще се проведе в рамките на четири работилници и открит джем сешън на 11 и 12 юли. Те ще се случат на две места – Sound Trap (ул. Братя Пулеви 1) и Ядрото, в творческия квартал на Пловдив – Капана. Цялото събитие има такса от 15 лв. и става с предварително записване – ето тук.

Разбира се, няма да е никаква Sound академия, ако няма и парти.

party-academy-2-fb-event-cover

Програмата, както и подробна информация за Sound Academy vol. 2 има на неговата Facebook страница.

Всичко за Sound Ninja Music Academy и курсовете им може да се намери на техния сайт.

подобни

последни