.

Специален подкаст епизод: Contemporary Culture Conversations Панел 1

Александър Владимиров, Стефан Крачанов – DJ Steven, Йосиф Лазрак, Влади Ванков

Contemporary Culture Conversations е името на форума, проведен от Ritual Gatherings в средата на ноември, който събра участници и фенове на електронната сцена на едно място. Резултатът беше едно шестчасово събитие, в което бяха представени резултатите от първото проучване на електронната сцена в страната, а след това се проведоха и три дискусионни панела с промоутъри. 

Сега, заедно с Ritual Gatherings, решихме, че ще е супер, да представим трите панела като три специални епизода (или както ги наричаме в подкаста – квази епизоди). Тези три епизода ще излязат до края на месеца, като започваме днес с панел 1. 

В него взеха участие: Йосиф Лазрак, EXE/That Divine, Стефан Крачанов – DJ Steven, Metropolis и Влади Ванков, съосновател на Studio EW. Модератор на панела бях аз, вашият домакин от подкаста на Фонотеката, Александър Владимиров. 

Съвсем скоро Ritual Gatherings ще споделят онлайн резултатите от изследването, но дотогава, ето две важни извадки, за които се говори в панела. 

Например едва под 13% от участниците са отговорили, че излизат всяка седмица. В изследването са участвали над 3000 души и това прави около 400 човека. Което всъщност е една доста точна картинка, на един уикенд в алтернативните клубове в София. В същото време, тези, които излизат по-рядко от веднъж месечно, водят с цели 36%. 

Ако трябва да покажем нещо по-позитивно, то е големият брой отговорили, че са готови да дадат над 40 лв. за клубно парти с гост – 65%. Макар че винаги, когато става въпрос за пари, трябва да взимаме резултатите от такива анкети с доза скепсис. 

Но сега може да чуете как коментират тези резултати гостите в панела. Както се досещате, тъй като е записвано в зала, аудиото не е идеално, а сред причините е и постоянното размахване на микрофона, докато се говори, за което сме виновни всички и съжаляваме. 

Следващите два панела ще бъдат публикувани като епизоди съответно на 23 и 30 декември. А веднага щом Ritual Gatherings споделят пълните резултати, ще дадем знак – знаем, че много от вас ги чакат отдавна.

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

подобни

последни