.

Ritual Gatherings събират хора от сцената за Contemporary Culture Conversations

Никога досега не се е случвало голям брой хора от напълно различни части на електронната сцена в България, да се съберат заедно и да обсъждат проблемите и възможностите за нейното развитие. Ето го и поводът.

В началото на годината Ritual Gatherings проведоха първото проучване на българската електронна сцена. То се състоеше от 29 въпроса, които покриваха демографията на участниците и включваха две основни теми – клубове и фестивали.

Обикновено броят участници, който се изисква, за да бъде едно проучване пердставително е около 1000 души. В проучването на Ritual Gatherings взеха участие над 3000. Това е сериозна цифра, която директно обхваща голяма част от феновете на електронна музика в страната и има голям шанс ти също да си се включил.

След дълго чакане, резултатите ще бъдат обявени по време на организираното от Ritual Gatherings събитие Contemporary Culture Conversations [CCC]. То ще се проведе идните петък и събота, 11 и 12 ноември, в SOHO Sofia на ул. Искър 4. Първият ден е посветен на културно предприемачество, а вторият е изцяло за електронната сцена.

Снимка: Сандро Арабян

Събитието в събота ще започне от 14 ч. с представяне на резултатите от страна на организаторите – Фарис Аббас и Виктория Цачева. След това продължаваме с общо три панела, в които участие ще вземат различни промоутъри и представители на клубове и фестивали в България.

Идеята на CCC е за пръв път да събере на едно място, колкото се може повече от активните участници на местната сцена – както като гости в панелните дискусии, така и като публика, която да се включи с въпроси.

Събитието е безплатно и за да присъстваш, просто трябва да се запишеш тук. Ето ги трите панелни дискусии и участниците в тях:

Панел 1 – 14:30

Култура, общност и потребности на българската сцена за електронна музика

Участници: Йосиф Лазрак, EXE/That Divine ▪ Стефан Крачанов – DJ Steven, Metropolis ▪ Радостина Дочева – Радо, Demand Artists, ▪ Влади Ванков, част от някои от най-значимите клубове и фестивали
Модератор: Александър Владимиров, Фонотека Електрика

Панел 2 – 16:00

Перспективи и предизвикателства пред фестивалите за електронна музика в България

Участници: Фарис Аббас, Ritual Gatherings ▪ Марта Дънева – Laylla Dane, WUS ▪ Пламен Василев – Diass, Lost Gipsyland ▪ Benjamin Sassе, Meadows in the mountains 
Модератор: Влади Ванков, част от някои от най-значимите клубове и фестивали

Панел 3 – 17:30

Къде се хората? Проблеми и решения пред локалните промоутъри. Панел на Фонотека Електрика.

Участници: Анна-Мария Хаджистоянова, Isterika ▪ Георги Йовчев, Sunday Bunch ▪ Димитър Йонков, Stamina ▪ Джем Деянов, Ние. 
Модератор: Александър Владимиров, Фонотека Електрика

Повече за събитието може да се намери в неговата Facebook страница.

последни