.

Isterika стартира резиденция в Студио Elegantly Wasted

От самото си създаване през 2019 г., еуфоричните партита на Isterika еволюират с всеки изминал сезон. С все по-смел буукинг на артисти и винаги с отношение към визуалната среда, която да стимулира преживяванията на публиката, софийската парти серия започва есенния сезон на 2022 г. с най-голямата си стъпка досега – шестмесечна резиденция в клубната институция Студио Elegantly Wasted. 

Затова разпитахме създателката на Isterika Annna повече за обновената концепция. Искахме да разберем за избора ѝ и нейната връзка със Студиото: „Вярвам в обмяната на добра енергия между мен, пространството и хората зад него, а енергията в Студио винаги адски ми е допадала и съм се чувствала комфортно там. Има едно специално хедонистко и автентично усещане, което не може да се усети никъде другаде и аз искам да го развия още повече. Не смятам себе си за промоутър, а по-скоро за ентусиазиран човек с желание да създава. Човек, силно инспириран от музиката и усещанията, които тя ми дава. Просто искам да случвам нещата, също както Наталия и Илиян, които движат всичко в Студиото.

Annna

Не правя събития къде да е, особено на различно място всеки път. Стремя се към създаването на едно енергийно поле, в което да Бъдем и да се развиваме заедно, да се чувстваме добре, безопазно да се изразяваме и да бъдем себе си, без излишен хайп. Затова се изисква постоянство и екипна работа, която ние ще вършим през този период на резиденцията.

Всяко парти от резиденцията ще има чуждестранен гост, който ще бъде придружен от местни артисти. За да се ориентираш в звученето, ще ти опишем вайба със стилове като proggy хаус, транс, геридж, брейкс, техно и 90’s dance. През тези 6 месеца Isterika ще бъде ексклузивно в Студиото и няма да можеш да бъдеш част от нея другаде. 

„Както и досега, изборът на артисти ще се води от личните ми усещания за музиката и защо този човек е подходящ за Isterika и тази публика. Смятам, че имам добър вкус и винаги се доверявам на това. Трябва да го усетя със сърцето си и когато си го визуализирам, истински да се развълнувам. Мисля, че познавам хората тук и мога да преценя какво ще се хареса и какво трябва да се чуе, затова предполагам се водя от интуиция и вътрешни усещания. Дотук гордо мога да кажа, че преценката не ме е подвела, тъй като никога не е имало слаба Isterika. All heart, no hype – каквото е и мотото на платформата.“

Alex Kassian

Първото парти от новата серия ще се случи на 23 септември и специален гост ще бъде роденият в Киото proggy dream хаус продуцент Alex Kassian. Той е половината от електронното дуо Opal Sunn, съосновател на лейбъла Planet Sundae, както и част от лейбъла на Paramida Love On The Rocks. Двамата с нея водят и едноименно предаване по Worldwide FM. Alex е изключително продуктивен като не спира да продуцира соло музика от 2016 г. Оттогава е изкарал шест издания, а паралелно с това създава тракове и с приятеля си Hiroaki OBA като Opal Sunn.

Тази година той пусна няколко сингъла и няколко ремикса като този за австралийската ъндърграунд продуцентка Aldonna – The Empress Acid Line или този 90s денс & dreamy транс ремикс за Clint.

От местна страна до Kassian ще бъдат един от най-обичаните български диджей, базираният в Берлин основател на лейбъла DigBig, за който писахме наскоро тук, Garo и разбира се основателката на Isterika, отговорна за всичко това, Annna. 

Garo споделя, че е подготвил за събитието „една чанта музика за екстаз и танци,“ а освен това и добавя: „Определено първото ми участие за Истерика миналата година в Микро беше от любимите ми изживявания. Страхотна публика, атмосфера и топ гостоприемство от Анна. Всичко беше на ниво и ествествено тогава се представяш най-добре. Благодарен и много развълнуван съм за поканата на първото ѝ парти в Студиото. Нямам търпение!“

Гаро

Партитата на Истрика винаги са засягали въпросите за инклузивност и сигурност в клубовете и това ще продължи и с новата серия.

Изключително силно се вълнувам от тези теми и как мога да създам безопасно за изразяване пространство, където всеки човек да бъде себе си. Това абсолютно винаги ще е най-големият ми приоритет. Поведение от какъвто и да е било груб характер като мъже, които ти досаждат цяла вечер и не уважават пространството ти, всякаква форма на хомофобия, токсична мъжественост, расизъм или сексизъм, са изключени, и аз и други хора ще се грижим за това. Винаги съм усещала публиката на Истерика по един специален начин и забелязвам еклектиката в нея, за което съм благодарна и смятам да опазя и поддържам това безопасно пространство, където и да са партитата. Искам хората да усетят екстаз, еуфория, щастие, ентусиазъм, секс, любов, свързаност, усещане за колективност. Всички сме едно.

Както винаги, със специално отношение към визията, Isterika стартира новия сезон и с обновена идентичност. Тя е създадена заедно с българската визуална артистка Яна Абрашева.

„Инспирацията идва от естетиката на транс партита от 90-те, когато рейвът е бил цветен и автентичен. Яна много хареса идеята ми и веднага кликнахме. И преди сме работили заедно и винаги е било много хубаво и хармонично. Процесът беше много приятен и дори не се усети като работа. Просто няма какво да се обърка, когато двама вдъхновени човека правят нещо заедно и са развълнувани за резултата. В този случай и двете бяхме много, особено Яна, защото това не е съвсем нейната естетика и тя се предизвика да я създаде с прекрасен резултат накрая. Свързвам човекът-пеперуда в постера изключително много със себе си и неща, които ми се случват. Но освен символ на това, то представлява и трансформация, прераждане, аура и енергия.“

Резиденцията на Isterika започва на 23 септември и ще се случва веднъж месечно в Студио EW. Ето тук е събитието във Facebook, а от тук може да се купят билети. Все още има ранни по 15 лв., стандартните са по 20 лв., а на място ще има ограничен брой по 25 лв.

Но преди да си тръгнеш, ето още един трак от Alex Kassian за загрявка. Ремикс на тази рейв класика от 1993 г., преиздадена от лейбъла на Paramida Love on the Rocks – State Of Mind на Peyote Dreams.

подобни

последни