.

Млад вход за Wake Up Stran-Jah 2023

Наближава онзи уикенд от годината, в който голяма част от българската електронна сцена се вдига от градовете и се събира на малкия плаж на Варвара за 70 изпотяващи часа с музика. От създаването си преди 11 години и най-вече през последните 5, откакто куратор е Laylla Dane, фестивалът Wake Up Stran-Jah се доказа като едно от най-сплотените и позитивни събития от календара. Затова се радваме, че това лято отваряме Млад вход за WUS и заедно с организаторите даваме пет безплатни пълни паса на пет човека до 23 г. (включително).

Тази година, в продължение на три нощи и два дни (или даже малко повече), на пясъчната сцена в малкия залив ще пуска музика една подбрана група от 25 локални и чужди артисти. Точните дати са от 11 до 14 август, а ето го и пълния списък: Annna, Bat Simo, Bosha, Carl H (UK), Clipper, Desyn (UK), Deyan Dimitrov, DJ TEETH (AR), Emil Doesn’t Drive, Escape Route, Factuaw, Grigor Kanev, Kiril Dimchev, MANASYt live, Mario Milev, Puma & The Dolphin, Raya, Slavi Peev, Stephan Panev, TPR (DE), Vasil Vladimirov, Vladimir Ivkovic (SR/DE), Zeina (EG) и разбира се, Laylla Dane.

Кураторът на фестивала Марта Дънева или Laylla Dane, споделя: „Казват, че “първите седем” са формиращи и смятам, че за фестивала това важи с пълна сила, тъй като в досегашната ни история заформихме както един устойчив бутиков фестивален продукт, така и сплотена общност от любители и дейци на качествена електронна музика.“

Схемата за Млад вход вече трябва да е ясна – раздаваме пасовете на томбола, а желаещите да се включат просто трябва да оставят коментар в нашите профили в Инстаграм или Фейсбук. Тези, които следят Млад вход знаят, че обикновено провеждаме томболата в седмицата на събитието, но при положение, че този път даваме пасове за цял фестивал, томболата ще бъде тази седмица – месец по-рано – за да може всеки спечелил да има време да си организира трипа. Така че петимата с безплатни пасове теглим и обявяваме в петък, 14 юли.

А всички над 23 г. може да направите две неща: да кажете за Млад вход на младите си приятели и да видите билетите за WUS 2023 на сайта на фестивала.

Какво е Млад вход?

Млад вход е инициатива на Фонотеката, в партньорство с локални промоутъри и клубове, с които даваме безплатни пасове за селектирани партита на хора до 23 г. Често, за тези хора, вход от 15, 20 или повече лева е почти целият им бюджет за вечерта. Особено, когато икономиката отново е преебана. 

Сред основните цели на Фонотеката винаги са били да популяризира електронната музика; да привлича по-голяма публика към местните клубни събития; да работи за предаване на опита, натрупан от работещите в клубната сцена занапред. Млад вход е част от тези усилия. 

подобни

последни