.

Добрите тракове 2021

Mömus – Khoeli (DJ T. Remix)

Един от любимите ми тракове за изгреви и залези това лято. Прекрасен ремикс на ветерана и съосновател на Get Physical – DJ T., направен точно в името на залезите на един от легендарните плажни клубове в Португалия – Yamba. Парчето попада именно в дебютното EP на лейбъла на клуба – Yamba Waves, който за жалост е вече нефункциониращ след унищожителен пожар през Май 2021. При всяко положение, ремикса на DJ T. разпалва точно такива пожари под краката ни. Космически синтове, неустоим брейкбийт и разпалващ женски вокал. Топ комбо. / Фарис

Jinger – Specia

Тази година, небезизвестният французин Traumer ни запозна с новото си, по-меко амплоа – Jinger. Влюбих се още в първото издание и с нетърпение зачаках плочата да пристигне. Парчето от втората страна, Specia, е това, което рязко се отличи за мен. Ясно дефниниран брейкбийт, дълбоки синтове и бас линия, съпътствани с почти извънземни вокални гличове. А за десерт – арпеджиото, което към третата минута започва нежно да масажира душата. /Фарис

Moullinex & Sara Tavares – Minina Di Céu (Damian Lazarus Re-Shape)

Едно парче, което ми се стори доста чийзи, когато го чух за първи път, но във времето определено it grew on me.  И отново с португалско участие от страна на Moullinex. От другата страна е Re-Shape на любимия ни Damian Lazarus, който през последните години работи доста усърдно върху продукцията си и не спира да експериментира с доказани артисти от най-различни жанрове. Е, парчето ни се доказа както на плажа, така и в клуба, особено за женската част от публиката. Minina Di Céu = Girl in Paradise; случаенос? Изключително палава бас линия, вокал и перкусии, които ти заравят пръстите в пясъка и погледа в палмите. / Фарис

Arkajo – Earth

Шведски aртист, който ме впечатли преди няколко години със странно озаглавeнoто си парче – Rymdkollo. И за когото не знаех нищо до съвсем скоро. Тайнствени атмосфери, синтове от пъкъла, перкусии, които те оставят в очакване на следващата част от аранжимента. Силно препоръчвам за всички брейкс фенове.

/ Фарис

Chaos in the CBD – Brainstorm

Малко музикална продукция гали сетивата ми така, както тази на Chaos in the CBD. Джазирани перкусии, топли синтове – затварям очи и това, което виждам е джунгла, а в далечината пламнал хоризонт над океана. Тази година момчетата ме спечелиха с новото си EP Brainstorm и едноименния трак. Едновременно толкова семпъл, но и омагьосващ. С нетърпение чакам да ги чуя на живо, когато му дойде времето. 

/ Фарис

Audiojack – Binaural Dreaming – Story Version

Следя Audiojack откакто започнаха да издават музика и звуковата им траектория винаги ми е била интересна. Когато чух трака Binaural Dreaming, останах изумен. Сякаш една машина ми пусна да гледам цялата еволюция на едно племе, на бързи обороти, малко като в клипа на Fatboy Slim – Right Here, Right Now, но доста по-абстрактно. Музикалният колаж от записи на терен веднага се превърна в любимият ми „трак“ от албума им Surface Tension. / Сандро

WhoMadeWho – Abu Simbel

Още от първото слушане на концерта на WhoMadeWho като част от серията Cercle, парчето Abu Simbel просто се загнезди в мозъка ми и отказва да излезе от там. Фен съм на тримата датчани, защото те са съвременни рок звезди и не спират да правят зверска музика и луди лайвове.

/ Сандро

Facundo Mohrr – Mondo

Facundo е опитен разказвач на плажни приказки, от онези изпълнените с палми. В негов стил Mondo е едно пътуване сред облаците, в което се носиш с усмивка до ушите. Винаги съм си го представял за пускане на открито, и затова точно то беше парчето, с което започнахме сета ни на Sunland Festival.

/ Сандро

DJ Tennis – Atlanta

За мен Atlanta остава любимият ми саундтрак на това лято. Съдържа в себе си онова олдскул класическо хаус звучене, рафинирано от негово величество DJ Tennis.

/ Сандро

Raxon – Vice

С Raxon станахме приятели докато живеех в Барселона. Един ден се видяхме и той ми каза, че е подписал с лейбъл, който променя живота на диджея. Лейбълът беше Kompakt. Няколко години по-късно дойде и първият му албум – Sound Of Mind, за Kompakt. Когато чух Vice, просто ме отнесе! RAX ON!

/ Сандро

подобни

последни