.

Добрите тракове 2021

Etapp Kyle & Ben Klock – A Friend of a Friend

Ostgut Ton ни изненадаха приятно не само с интересни b2b стриймове от късното лято, но и с издание, което следва същата концепция. То включва колаборации между нови и стари имена, които често присъстват в бергхайнските лайнъпи. A Friend of a Friend е парче, записано от Бен Клок и Етап Кайл. Определено запомнящ се трак, заслужаващ да бъде включен в топ 10 след голямата продуцентска пауза на всеизвестния Клок.

FLAWS – Nocturnal

FLAWS е от по-младото поколение, но концептуално не изостава от класиците. Британският техно продуцент започва да учи в музикалната академия, но решава да се откаже, защото пътят му го приканва да инвестира времето си в собствените си проекти. Бягайки от силно изразеното его, музиката му ти предоставя премерен груув, съставен от скромни, но силно афектирани перкусии. Последното му парче за лейбъла му Platform 22 е тук, защото просто си заслужава да го чуеш.

Serge Geyzel – Don’t Bother

Съчетавайки афинитета си към електрониката от началото на 2000-те с пост-техно естетика и тъмни ембиънт цветове, Серге звучи хем яко, хем сякаш въобще не му се занимава с мнението ти. Чуй Don’t Bother за Diffuse Reality Records, за да разбереш по-добре какво искам да кажа.

Otik – Switchways (Zenker Brothers Remix)

Няма как да минем без счупено техно, но нека поне бъде една идея по-класно. Zenker Brothers знаят как да създадат нетипично движещи атмосфери, но съм сигурна, че това е парчето, което по-скоро би определил към друга музикална гилдия. Чуй и сам ще се убедиш.

Ruben Ganev – Intangible

Рубен Ганев присъства не един път във Фонотека тази година. Гонейки ниво и утвърждавайки самочувствието си като продуцент, Рубен се докосна до редица големи артисти и клубове от разстояние. Тук включвам Intangible, парче, което може би не е най-въртяното, но пък ми е определено едно от любимите.

Temudo – Ashamed

Temudo не се спря да издава през цялата година. Груувовете му никога не разочароват, а стилът му винаги е на лице без да скучае. Изданието му за Klockworks е познато на много, но затварящото парче Ashamed is something else. Звучи сурово и непринудено, а груувът му сякаш ти се споделя колко много го е срам какво е направил…

Kameliia – Se Leurer

Няма как да игнорираме и най-силното българско женско EP. IV-тото издание на руския лейбъл Unbalance се разпродаде като топъл хляб, а парчетата бяха включени в не един стрийм. Se Leurer е доста грууви, но и някак си женствено, поради присъствието на дълбоки френски женски вокали. Ако все още не си чул парчето, си пропуснал.

Oscar Mulero – Area

Испанската техно легенда, който за съжаление не успяхме да слушаме на Метрополис, продължава да изкарва музикален материал всяка година. Въпреки че последното му EP за Token е върхът, реших да включа Area за Suburban Avenue.

Nørbak- 2000s

Продължавам с младите представители, които не си дават почивка да издават техно тракове. Норбак вероятно води класацията в това отношение. Изданията му от тази година могат да раздвижат почти всеки, който поне е склонен да се поклати. 2000s се вписа в този в плейлист, но определено ти препоръчвам да чуеш и изданието му за лейбъла на Джеф Милс, Axis Records, както и EP-то му за Mord.

Ø & Rodhad – 190319

Rodhad използва времето през карантината за редица колаборативни проекти. Под новия си лейбъл той издаде, взаимни локдаун проекти с Rene Wise, Fadi Mohem, Lady Starlight и други, но при 190319 с Ø има нещо много минималистично и типично по берлински зарибяващо.

Mike Parker – Heat Inducer

Академик, визуален и музикален артист, Майк Паркър е пълен с автентична минимална техно суровост, която винаги носи неговия уникален знак в себе си. Предпоследното му EP за година се състои от четири мажещи модуларни техно трака, а Heat Inducer е най-силното и клубно от тях. Може би любимото ми парче от целия списък.

Force Reaction – Definition 4

Плоча, която си купих без да имам представа кой седи зад нея. Още при първото слушане ми напомни на саунда на Реджис, а само преди няколко дни разбрах, че зад Force Reaction седят артистите Kwartz и Kaiser, които пък направиха доста силен стрийм, който можеш да чуеш тук.

Planetary Assault Systems – Bang Wap

Слейтър има не едно артистично лице, а PAS е хипнотичното от тях. Изданието му за Token е мед, но Bang Wap, носи в себе си интензитет от друга планета. Заповядай.

Ness – Triptolemus

Италианецът, който от известно време живее в България, е фаворит на много от феновете на дийп/транс техното. Имайки шансът да го слушам в истинската му светлина тази година на сцената на Аймон Фестивал, няма как да не включа това парче, което моментално ме връща там.

OK EG – Intertidal Zone

Нещо, галещо душата… Intertidal Zone е дълбоко вкоренен в австралийския пейзаж, ритмите и текстурите на валежите, бреговата линия и откритите пространства.

Rhyw – Anasa

Бившата половинка на Cassegrain продължи смело по своя експериментален път. Истински любопитните чакаме нетърпеливо новите му продукции. Скоро излезe и последното му издание. Anasa е обсебващо яко и перфектно за приключване на 2021.

подобни

последни