.

TECHNOBETON издават парче, създадено на Altitude Attitude

Ясен + Джулиан = 100% TECHNOBETON
снимка: Ива Руснакова

Любимото ми българо-немско дуо се завръща с нов хит, създаден в мрачната дъждовна вечер по време на лайв сета им за миналогодишното издание на Altitude Attitude. Парчето носи името Velodrom и сега излиза в компилацията AERIA на новия лионски лейбъл J.A.D.E. Изданието включва 14 парчета, простиращите се в рамките на EBM, неодиско и инди електроника. За набитото ухо, обединяващият елемент определено е натопорчения бийт и дискотечен саунд в повечето от тях.

Ясен Марков, 50% от дуото TECHNOBETON, споделя няколко думи за трака: „Има влияние от New Beat и от тъмницата и дъжда пред Братската Могила, където всъщност бе създадено парчето. Тракът се казва Velodrom, заради цикличните музикални конструкции, които се повтарят на различни скорости и така създават усещане за бавна надпревара. Преобладаващият музикален цвят е тъмно бензиново синьо, в един opening set бих го комбинирал с други по-мелодични и прави тракове.

Velodrom може да се чуе и закупи в bandcamp линка долу. Между другото, Ясен и Джулиан пускат тази събота в Tell Me. Facebook събитието е тук.

подобни

последни