.

Leaver – Words // Fonoteka Premiere

_MG_8625-web

Leaver е ембиънт/дрон дуото Ангел Симитчиев и Даниел Дончов. Ангел е по-познат с личния си дрон проект Mytrip, а Даниел e басист в хардкор бандата Expectations (преди него басист там е именно Ангел). Както се шегува Даниел в едно старо интервю за Култура: „Общо взето, Leaver е групата на басистите на Expectations…“ Така че музикалните корени и на двамата започват именно от хардкор сцената.

Бандата е създадена преди около 3 години, когато Ангел привлича Даниел към идеята си. “Исках проект с китара и глас, и електроники. Да бъде странно, но по-разбираемо от всичко, което съм правил.”

На 27 април Leaver ще издадат дебютния си албум на име Head Home. Това е издание, което се прави още от 2014 г. Тогава Даниел записва китарите и вокалите, но впоследствие двамата решават да запишат албума на живо, докато свирят заедно. Инструментите са компютър, китара и гласът на Даниел.

_MG_8604-web

И след това обаче Ангел не е съвсем доволен от звученето. “Нещо ми липсваше и си викам, що не го прееба малко, и го качих на касетка, от която после записах звука наново.” Това слепва различните части от музиката и с дефектите на лентата ѝ придава едно по-органично звучене. За да се изчистят различните детайли, този процес се повтаря още 4-5 пъти.

Head Home ще излезе през Amek Collective и Serpent Eve Records както с дигитално копие, така и на аудио касетка. В него има 8 меланхолични парчета, едно от които може да чуем за първи път тук – мрачното Words.

На 27 април в Чешкия културен център ще се състои промо събитието за албума. Началото е от 21 ч., входът е 10 лв., а повече инфо може да се намери във Facebook събитието.

_MG_8631-web

Leaver - Head Home


Обложката е дело на Дария Манолова.

Снимки: Екатерин Евстратиев // Фонотека Електрика

подобни

последни