.

Vague Voices – Irregular Warfare

Музиката за компютърни игри си е направо отделен жанр със супер добри примери като World of Warcraft от композитора Neal Acree, Civilization VI от Christopher Tin и Starcraft, което пък е тотална космическа опера, създадена също от Neal Acree. Всъщност Acree ми е фаворит, защото от него е и епичната музика за Diablo III.

Затова съвсем адекватно от Sofia Game Night обръщат внимание и на тази част от игрите в първото им издание. За целта канят небезизвестния приятел на Фонотеката и шеф на дрон/нойз/ембиънт лейбъла Amek Ангел Симитчиев и му дават възможността да направи лайв с музика, специално създадена за събитието. Той на свой ред решава, че би било супер да работи с друг агент от софийската сцена – Стефан Бъчваров aka Cyberian, и двамата се обединяват под името Vague Voices.

За около два месеца момчетата са подготвили над час музика, повлияна от компютърните игри. „Идеята е да носи усещането от това да си в света на игра, без самата игра.“ Въпреки че проектът започва с поканата от Sofia Game Night, е много вероятно той да продължи да се развива, а Ангел и Стефан да продължат да правят музика под това име.

Датата на лайв сета е тази събота в Гьоте-институт София от 22 ч. Тук е Facebook събитието. Още сега обаче може чуем малко от това, което са подготвили – един от траковете, Irregular Warfare.

подобни

последни