.

Подкаст от Фонотеката и инсталация от Рейв Архива в 100 Стола

Ако случайно ви мързи да четете за български диджеи, продуценти, промоутъри и други културтрегери от електронната сцена, вече ще може направо да ги слушате.

Този петък, 23 септември, Фонотека Електрика стартира подкаст серия, която ще представя хората, каращи нещата да се случват наоколо, заедно с техните любопитни, странни и скандални истории. Ще си говорим за електронна музика, клубни и фестивални преживявания и за всичко останало, което е част от живота, който се простира между петък и понеделник.

Подкастът на Фонотеката ще излиза веднъж месечно и ще продължава не повече от час, защото знаем, че трудно си задържате вниманието. Леко изключение от това ограничение ще направи първият епизод, в който имаме цели двама гости. С небезизвестните лица от софийската и съответно берлинската сцени, Феникса и Emil Doesn’t Drive, си говорим за един кратък, но пищен период на столичния клубен живот – епохата Жул Верн. Място, разказите за което със сигурност ще предизвикат носталгия в немалко хора. И има защо.

По случая се събираме за лека и хладна вечер в 100 Стола, където Българският Рейв Архив ще  представи видеоинсталация с непоказвани кадри от рейв годините от края на 90-те. Заедно с това ще обяви и предстоящото издаване на интерактивна фото-книга, както и нова изложба през следващата година.

С диджей сет се включва и нашият приятел Христо Пенчев aka Risto. Сложете си по едно яке, вземете си по един йегер и ще се видим в 100 Стола между 19:00 и 24:00 ч. Ето го и събитието във Facebook.

Пускаме епизод 1 в петък, когато ще пишем по-подробно за подкаста, епизода и хората, които ни помогнаха, за да стане реалност.

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

подобни

последни