.

Vladzen за Българския рейв архив в подкаста на Гьоте-институт

Владислав Илиев aka Vladzen, който е организатор на БРА

Българският рейв архив, който стартира с изложба през септември, е не само едно от най-важните събития на електронната сцена за годината, но също и на културната сцена в София. Не съвсем осъзнатият от всички хора факт се дължи на това, че проектът представя цял отрязък от най-новата културна история на България. Жизнен и оригинален период, към който не е имало интерес досега, а от който тогава стават част хиляди млади хора от наистина цялата страна. 

Голямата зала от откриването на БРА

За да научим повече за създаването на БРА, извикахме в музикалния подкаст на Гьоте-институт – колаборация с Фонотеката – създателят на проекта. Владислав Илиев или Vladzen, който през последните години е отговорен за много от визиите на по-значимите електронни партита наоколо. Последно той направи визуализациите за фестивала Wake Up Stran-Jah във Варвара. Отделно Влади е и основател на визуалното студио Phormatik.

DJ Steven от настоящето сочи към DJ Steven от миналото

В новия епизод на подкаста представяме Владзен, проследяваме пътя му досега и говорим за организацията на архива и неговото бъдеще. Той ни пуска и три трака, които ни връщат в епохата: Future Sound of London – Papua New Guinea 7’’ Orginal 1992; Higher Intelligence Agancy – Speedlearn – Empathy Mix 1996 и The Sabres of Paradise – Smokebelch II beatless mix 1993.

Обикновено в края на всеки епизод гостите препоръчват трима диджеи или продуценти, които да чуем, но в този случай Влади ни споделя три визуални проекта, които да видим: руското визуално студио СЕТАП; режисьорът Кевин Макглоглин, от който сме пускали клипове за Макс Купър; и щатското пространство Artechouse. Натиснете плей и разберете повече за Архива, като например, че планират документален филм и книга.

подобни

последни