.

Stefan Godmann – Rigid Chain

След Carrion Crow, Stefan Goldmann и компания са пуснали второ видео от албума 17:50. Новият клип е за Rigid Chain. Самият албум вече излезе и може да се купи за между 18 лв. и 30 лв., в зависимост дали е дигитален формат, cd или винил. Албумът е изключително интересен и е описван като едно от рядкосрещаните събития в техно музиката, които обогатяват звученетo й. Музиката в албума е не просто разчупена и танцувална, но едновременно с това остроумна и елегантна.

Относно видеото.

Star Guitar на Мишел Гондри е един от най-епичните музикални видеоклипове в историята на музикалните видеоклипове. Той визуализира звученето на парчето чрез кадри, които Гондри снима от влака, докато е на почивка във Франция. Монтажът, разбира се, се случва не без помощта на компютър, но преди всичко с милиметрова хартия, портокали, вилици, книги, кецове и най-вече с много силна идея.

С две думи – работата е била сложно, но вълнуващо приключение. Финалният резултат е толкова добре споен и толкова естествен, че чак изглежда прост и дори на пръв поглед скучен. Рискът с такъв тип видео е, че ако махнеш първоначалната идея всеки звук да има символ и не успееш да направиш перфектен монтаж, клипът ще остане именно със споменатите скучност и простота.

Първото видео от албума – Carrion Crow, както и няколко думи за наистина впечатляващото звучене на 17:50, могат да се видят в този пост от края на август.

подобни

последни