.

Markov – Quick Response

Димитър Кожухаров, с творчески псевдоним Markov, ни е познат като един от основателите, промоутърите и диджеите от техно колектива Stamina. Вчера излезе новото му EP Quick Response, а ние разменихме няколко думи с него – както за изданието му, така и за артистичния му път до момента.

Кожухаров е роден във Варна през 1997, а влечението към електронната музика се заражда още в детството. Още преди да започне да ходи редовно по клубове, той попада случайно на парти, където открива страстта си към технозвука. Експериментира с продуциране още от малък, а уменията си надгражда с всеки изминал трак. Самият Markov споделя: „Чрез продукциите си искам да пресъздам своето виждане и музикална авангардност, пречупвайки ги през призмата на техно музиката и моя вкус“.

През 2017 се мести в столицата. В този момент той и четирима негови приятели, обединени от една и съща идея, решават да създадат проекта Stamina. Както може би вече знаете, останалата част от колектива са артистите Димитър Георгиев и Димитър Йонков (Cardioactive), а „на заден план“ седи Деан Стойков. Самият Markov смята тази стъпка за едно от най-важните събития в неговия живот.

„Създадохме Стамина с цел да представим електронната музика по начина, по който ние я виждаме. И четиримата сме обединени около една обща идея и преминаваме през трудностите, които срещнем заедно, което прави колектива много силен, а това че и четиримата сме близки приятели прави Stamina нещо специално.“ – споделя Markov.

Резултатите са налице. От 2017 насам Stamina канят редица значими артисти: Remko Beekwilder, Ancient Methods, Tim Tama, Codex Empire, Scalamerya, Lag, Marla Singer, Dax J, Perc, 99999999 и др. Markov има шанса да пуска редом с тях, като с всяко изминало събитие ни изумява с умението си да експериментира и преобразява така добре познатата ни Фабрика 126. С това ни доказва, че е не по-малко способен от гореспоменатите артисти и е достоен да ни представя на международната техносцена.

През януари Markov включи четири свои трака по време на парти, а по-късно сподели записа в Soundcloud. След голям интерес и три месеца по-късно, EP-то вече официално излезе.

Като цяло, Quick Response включва четири движещи и ритмични трака с добре измайсторени мелодии, асид елементи и завъртяни брейкове. Въвеждащият трак QR – 1 е наш тотален фаворит. В 10-минутния увод Markov плавно ни повежда към завръзката, а след всяка от двете хипнотично-игриви паузи постепенно достигаме до кулминацията. Заключението наподобява началото, превръщайки го в поетичен огледален стих.

За тези, които искат да чуят траковете в действие и все още не са, тук може да слушате записа на Markov от партито на Stamina с 999999999.

подобни

последни