.

Cardioactive – Running Wild EP

Димитър Йонков aka Cardioactive

Cardioactive или Димитър Йонков би трябвало вече да ти е добре познат от софийската техно сцена. Освен че е съосновател на парти организацията Stamina, за която сме писали и преди, от днес той вече може да се похвали и с EP за сравнително новия техно лейбъл Κhôros Records.

Типичното за саунда на Cardioactive е, че той подчертава дръм секцията по един доста специфичен начин, както в ролята си на продуцент така и като диджей. Van Morph, основателя на Κhôros Records забелязва това и му предлага да издаде за лейбъла. Първaта продукция, която му харесва е едноименното на организацията парче Stamina, което излезе миналата година и може да чуеш тук.

Running Wild е новото дигитално EP за лейбъла, на което правим премиера днес. В трите парчета Cardioactive успява да изрази себе си и да покаже, че „няма ограничения в техното“. Доста различни по-характер, но носещи в себе си този кардио-елемент, който винаги подсказва за почерка на артиста. San Francisco отваря бавно, с интересни перкусии и замечтани атмосфери. Running Wild продължава хипнотично, като вдига темпото и загатва мистериозно. Love Talks е най-разчупеното и движещо парче, което също вече си има голям почитател и то не кой да е, а самият Ancient Methods.

Together is Better

Освен участието му като съосновател и организатор на събитията на Balkan Station и Stamina, отскоро Йонков е част и от благотворителната парти организация – Together is Better. Вчера се състоя първото им събитие за годината, а дарителската сметка все още е отворена. Можеш да намериш повече информация как да дариш на този линк.

Ето ги и траковете в новото EP на Cardioactive – Running Wild.подобни

последни