.

Valance Drakes – When A Forgotten Memory Returns

Valance, някъде вдясно на снимката, записва звуци на терен из България

На 28 октомври английският продуцент Valance Drakes издаде новия си албум An Angel In Alliance With Falsehood. С него той се завръща в българския лейбъл Amek след като през май миналата година издаде за тях съвместен албум с Иван Шопов.

Видеото към едно от парчетата вътре, When A Forgotten Memory Returns, е дело на Светлин Стоянов, който познаваме най-вече с диджей сетовете му като Iniakick. През последните няколко години той осигурява и визуализациите на съвместните събития на Amek и [бетон]. Това става причина от лейбъла да го поканят да визуализира музиката на Valance Drakes. Във видеото се срещат почти биографични кадри, снимани от Светлин с добавени дигитални гличове.

Албумът An Angel In Alliance With Falsehood неслучайно излиза за български лейбъл. Той е записан по време на двете посещения на Valance Drakes в София. Половината от него е създадена в студиото на Иван Шопов, а другата в апартамента на Йордан Грозданов aka Linear Output, където Valance прекарва почти две седмици след събитието Amek X през 2018 г.

През първата седмица след излизането си албумът беше на челни места по продажби в секциите glitch, IDM и downtempo на bandcamp. Той излезе и като лимитирана серия от касетки с тираж от 111 броя, от която все още може да се поръча през bandcamp.

подобни

последни