.

Squarepusher – MIDI sans Frontières

„Референдумът за членството на UK в ЕС има ужасяващи последствия. Той усили множество разделения в обществото и отново направи ксенофобията приемлива и легитимна. На фона на глобалното активизиране на крайно десните движения е изключително важно хората, които намират всичко това за неприемливо, да изкажат своите мисли и да предприемат действия.“

Английският електронен продуцент Tom Jenkinson aka Squarepusher е сред мнозината артисти, които обръщат внимание на случващите се напоследък тъпотии по света и неговият отговор е последния му трак – MIDI Sans Frontières. Той представлява шест минути на мрачни, но едновременно с това позитивни синтове.

Интересното в него е, че артистът пуска парчето не само в цялост, но и на съставните му части, и приканва всички желаещи изпълните да го преработят, ремиксират и каквото друго им хрумне. По този начин те могат да се включат в инициативата и да дадат гласност на проблеми като ксенофобията, расизма и разделението.

Яко е, че сред първите включили се в инициативата е българският дрон продуцент Mytrip – Ангел Симитчиев. Той е направил една мрачна ембиънт преработка на MIDI sans Frontières.

Впоследствие всички направени ремикси ще бъдат събрани и качени на сайта на Squarepusher. От него може да се свалят и самите файлове на трака.

подобни

последни