.

Egyptian Syrup (1000Names) Party + Slugabed & Cyberian

egyptian syrup party

Представих новия проект на Нико и Марго (1000 Names) Egyptian Syrup с дебютния им трак Dearm Dream в средата на април. Още тогава те обещаха едно специално парти, на което да покажат на живо новото си звучене. Моментът дойде и днес вечерта българското електронно дуо ще излезе на една сцена с техния софийски приятел Cyberian (WTF is SWAG), както и с 25 годишната звезда на лейбъла Ninja Tune – Slugabed. Слуховете твърдят, че Slugabed дори ще пуска ексклузивни тракове от предстоящия си втори албум.

По този случай рубриката на Фонотека Електрика „Гледай ги какво гледат“ (в която питам български електронни продуценти и dj за любимите им видеоклипове; името сега си го измислих) представя два клипа, които Нико и Марго споделиха.

Първото видео е за собственото им парче 100km Neighbor, което е част от компилацията Mad-Hop vol. 8.

Вторият клип е не по-малко странен от първия, но по различен начин. В него е използвано видео от Carla’s Island – компютърна анимация от 1981 г. Интересен факт за нърдовете – анимацията е световен пионер в създаването на морски вълни със CGI.

Парчето към клипа също може да се брои за пионер. Това е Island Sunrise на немското електронно дуо Software от албума им Digital Dance 1988 г.

Партито започва в 22 ч. във Фабрика 126, а входът е 10 лв. Ето го и тийзъра:

подобни

последни