.

Asymmetrik – Distant Traveller EP

Спас Цветков aka Asymmetrik

Distant Traveller e най-новото заглавие в каталога на българския лейбъл DVNTT. EP-то се състои от четири парчета – два оригинала на българския техно диджей и продуцент Asymmetrik и две преработки. Asymmetrik ни е познат с предишни издания за българските лейбъли Mekanika Recordings и Spazio Speziale.

Отварящото ембиънт/експериментално парче, носещо името на EP-то, ни пренася в състояние на носталгия, примесено с капки надежда. А ремиксът на французина Clarence Park потъмнява оригинала и го преобразява в даунтемпо индустриален нойз с ритуалистични ритми.

Второто парче Exploration продължава меланхоличната тема, а преработката на Temporary Permanence го превръща в перфектно средство за закриване на вечерта. Подкрепен от артисти като Бен Клок и DVS1, Temporary Permanence e и човекът, който стои зад лейбъла Spazio Speziale.

Основана от THE DEVIANTT през 2016 г., DVNTT е вече установила се платформа, подкрепяща редица български и чуждестранни артисти. Каталогът на лейбъла се състои от обширна техно/експериментални палитра: от интензивни меланхолии до минималистични груувове, както и индустриален шум, и други форми на експериментална електроника. Някои от артистите, които спадат към характерния за лейбъла звук са V-stók, PvrvllelSelf, THE DEVIANTT, Albert Chiovenda, HAU, Nigh/T\mare. Ако ти е интересно да чуеш повече от DVNTT, може да го направиш тук.

подобни

последни