.

Temporary Permanence пусна обложката на новото си EP като NFT

Най-новото техно издание на българския продуцент Temporary Permanence излиза днес във всички музикални платформи. Интересното този път е, че шефът на лейбъла на Spazio Speziale е решил да пусне дигиталната обложка на EP-то като NFT.

Леко отклонение за всички, които все още не са се вкарали в крипто хайпa – главният редактор на Фонотеката Скашо ще опита да даде кратко обяснение: NFT (non-fungible token) може да бъде описан като доказателство за собственост на дигитално съдържание. За притежание на изображения, музика, видео, на всичко, което живее в интернет и е направено от 0 и 1. Все съдържание, което принципно може да бъде копирано до безкрай. Но вече с NFT това съдържание може да стане уникално и само твое. Като този гиф на котка, примерно. Това даде името и на цялата нова вълна дигитално изкуство, с която всички се надяват да станат богати. А някои и стават.

Мерси, Скашо, това не беше много кратко. Иначе, Spazio Speziale е първият български лейбъл, поемащ крачката към NFT. Дизайнерът Димитър Бишев седи зад визуалното произведение, а ако искаш да го купиш, може да го направиш от тук. Наскоро пък в Стара Загора се състоя първата визуална българска NFT изложба, за която може да прочетеш повече тук.

Обратно към музиката, която все пак се опитваме да остане ключова тема на нашия материал. From the Vault One се състои от две авторски парчета. Отварящото Can’t Burn A Bridge Just To Light The Way има забавен и някак мръснишки суинг, готина бас линия и репетативни вокали, които се вписват интересно в развитието на парчето. Вторият трак Beggarscantbechoosers отново следва тактиката на Temporary Permanence да ни кара да интерпретираме заглавия. Просяцитенемогатдаизбират е преводът му от, а пък анализите оставяме този път на теб, докато слушаш парчето по-долу.

подобни

последни