.

Four Tet – Албумите 871 и Parallel

Тази година Кийрън Хебдън вече изкара един албум с почти стандартна структура, който получи признание и от феновете, и от критиката, така че вече може да си прави каквото си иска. Макар че той по принцип си го прави.

Точно за коледа сега Four Tet пусна още два изненадващи албума – 871 и Parallel. 871 е колекция от 20 трака, които са записвани между 1995 и 1997 г., когато Хебдън е още тийнейджър и свири в експерименталната пост-пънк банда The Fridge. Така че 871 е много интересно надникване в музикалните идеи на Four Tet от зараждането на вкусовете и първите му влияния, от формирането му като артист – нещо като „origins“ серия при комикс филмите.

Албумът Parallel е със 10 трака сравнително скорошна продукция, но отново не чисто нова. Той започва с парче, което само по себе си е EP – 26 минути експериментален ембиънт с характерните за Four Tet синтове. След това започваме да срещаме парчета, които Кийрън Хебдън вече е споделял, но под друг свой проект – ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞ ༎ຶ ༽ৣৢ؞ৢ؞ؖ ꉺლ – тоест, онзи със символите. Например Parallel 2 е сингъл от 2018 г., Prallel 4 е от 2019 г., Prallel 6 е от тази година и така нататък. С две думи Хебдън е решил най-накрая да издаде тракове от алтернативния си проект в едно издание под главния си псевдоним Four Tet. И това е супер, защото покрай йерогилифите много хора не успяваха да обърнат внимание на тази част от продукцията му. Но сега идва в много подходящ момент – за този джоб от дни през годината, в които не искаш да се напрягаш и грам.

подобни

последни