.

Подкаст еп. 5: Рубен Ганев, основател на mould.audio

Рубен Ганев е български техно продуцент и основател на лейбъла mould.audio. В момента със сигурност се нарежда сред най-продуктивните ни артисти, като само миналата година има три солови издания и едно съвместно EP.

Музиката на Рубен далеч не стои само в интернет – траковете му постоянно се въртят от диджеи като DVS1, Sam Paganini, Etapp Kyle, Takaaki Itoh, Norman Nodge, Marcel Dettman, Ben Klock, Alan Fitzpatrick, Ben UFO, Setaoc Mass и още много от най-слушаните имена на глобалната техно сцена. Затова беше време да обърнем малко повече внимание на този български техно артист и да го извикаме в подкаста.

В този епизод си говорим за историята на Рубен, за лейбъли, за събития, за комерсиално бляскавата страна на техното в Инстаграм и за това, че името му всъщност се произнася Рубѐн. 

Между другото, Рубен преподава продуциране и саунд дизайн и всеки, който има интерес може да научи повече за курсовете му тук или директно да му пише в Инстаграм. 

Иначе, в разговора грешно казвам, че парчето Bringing Mum To Panorama Bar е на Kornel Kovacs, а то е на Prins Thomas. Но какво да се прави. 

Трима артисти, които Рубен ни препоръчва да слушаме:
Autechre
Plaid
Jonas Kopp

Може да намерите Рубен в SoundCloud и Instagram. Неговият лейбъл mould.audio е в bandcamp, SoundCloud и Instagram.

Освен в Spotify, подкастът на Фонотеката може да се слуша също и в Apple Podcasts и Google Podcasts, а вече и в YouTube.

Както обикновено, ако искате да дадете идея, да похвалите или да се оплачете от епизода, пишете смело на podcast@fonotekaelektrika. Освен това, Фонотеката вече има и своя Patreon страница, така че, ако ви харесват нещата, които правим, включително и този подкаст, може да ни подкрепите там. В момента измисляме допълнително съдържание, специално за хората, които ни подкрепят по-сериозно, но още сега можеш да отидеш там и да ни черпиш един шот. 

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

подобни

последни