.

Tobias. – 1972

В новото си EP продуцентът-ветеран и лайв музикант, Тобиас-Фройнд представя четири наслоени и перфектно изработени техно парчета. В тях артистът използва обширния си архив от записи на касети, събрани от детството. Съчетание от дълбоки политически събития в немската история и ръководства за езотерична медитация – това са нещата, вдъхновили твореца. Топлите, детайлни звукове на бергхайнския резидент преминават отвъд денсинга и се свързват с друг вид музикално изживяване: по домашному гъделичкащо мозъка слушане, даващо простор на въображението.

1972 отваря с бръмчащи синтезатори, които ритмично преминават през стереополето, подобно на джобния часовник на хипнотизатор. Мрачната струнна мелодия се изтласква в космическата територия, за да завърши с двуезична възхвала. Schism се извисява с непрекъснат снеър и редки кикове – едно парче, плаващо върху пауза, без да акостира. В The Wisdom Of No Escape, Фройд комбинира меки, полиритмични блендове с езотерични гласови семпли, минавайки по вътрешния път на халюциногенно откритие. Затварящото парче Electric Storm e за ранните часове и разтапящите моменти. Пиковете и нагнетените с чувственост вокали се разпадат и превръщат сякаш в мек и укротен пулс.

1972 има звук, който Tobias. усъвършенства повече от 30 години. Първоначално името на артиста се асоциира с миксиране на различни поп хитове през 80-те и 90-те. Същевременно той създава експериментална електроника под различни псевдоними, включително Metazone, Phobia, Pink Elln и Zoon. През своя лейбъл Non Standard Productions той редовно си сътрудничи с Max Loderbauer и Ricardo Villalobos, а наскоро и с визуалната художничка Валентина Бертелон като Recent Arts. Неговите издания и дълги техносетове на живо с Atom™ продължават да поставят високо летвата за импровизирана електроника.

EP-то излиза днес и тук може да слушаме последното парче от него – Electric Storm.

подобни

последни